Ismét 30 új fertőzött van itthon

Ismét 30 új fertőzött van itthon

Friss adatok augusztus 17-én (Fotó: koronavirus.gov.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

30 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) – közölték a legfrissebb adatokat a vírussal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalon. Így a járvány hazai megjelenése óta összesen már 4946 embernél igazolódott be, hogy megfertőződött.

Az elmúlt 24 órában nem követelt halálos áldozatot a koronavírus, így változatlanul 608 elhunyt van. Többeket gyógyultnak nyilvánítottak, így már összesen 3630-an vannak, akikről tudott, hogy átestek a betegségen. Ez a két szám együtt azt jelenti, hogy jelenleg 708 aktív fertőzöttről tudni, ez 23-mal magasabb a vasárnap délelőtti adatnál. Összesen 32 százalékuk budapesti.

Jelenleg 62 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A hatóságok ismét felhívták a figyelmet arra, hogy maszkot kell viselni a tömegközeledési eszközökön és az üzletekben, illetve a fontos a távolságtartás. Újra kiemelték, hogy az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek. 

Címkék: koronavírus