Ismét a járványügyi szabályok megszegése miatt marasztalhatják el a fideszes polgármestert

Ismét a járványügyi szabályok megszegése miatt marasztalhatják el a fideszes polgármestert

Bálint Istvánné, Bicske város fideszes polgármestere (Fotó: Bálint Istvánné Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bicske fideszes polgármesterét, Bálint Istvánnét a március elején egyszer már elmarasztalta a rendőrség a járványügyi szabályok megsértése miatt. A városvezető január 2-án újévi koncertet és politikai évértékelőt tartott, amelyre forralt borral csalogatták a résztvevőket. Ezért a rendőrség 220.000 forintra bírságolta meg.

Ezután március 20-án egy 16-fős családi bulin vett részt, amit meg is örökített a Facebook-oldalán. A rendezvényen a polgármester Bicske egyik 90 éves lakóját köszöntötte fel, ahogy fogalmazott: „személyesen adtam át Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét az ünnepeltnek”, Sanyi bácsinak.

Az ilyen rendezvények a kormány rendelete szerint csak tíz főig tarthatóak meg, a 484/2020. kormányrendelet (a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről) meglehetősen egyértelműen fogalmaz a kérdésben: „Magán és családi rendezvények (például születésnap) 10 főig megtarthatóak.”; 6. § (3): „A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.”

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata a napokban úgy tájékoztatta lapunkat, hogy egy írásos bejelentés alapján a Bicskei Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított ebben az újabb ügyben is.

Szerettük volna megismertetni olvasóinkkal a polgármester asszony álláspontját is a kérdésben, ezért kerestük és kérdéseket küldtünk Bálint Istvánnénak, hogy megtudjuk tőle, a korábbi elmarasztalását követően miért érezte úgy, hogy a járvány harmadik hullámában polgármesterként egy 16 fős rendezvényen kell részt vennie, ahol idős emberek is jelen voltak. Amint és ha válaszol a városvezető, megosztjuk azt olvasóinkkal.

Bálintné a korábbi, megbírságolásával zárult ügyben azt írta lapunknak még a szabálysértési eljárás lefolytatása közben, hogy: „az Ön által említett január 2-ai ügyben a vizsgálat lezártáig nem kívánok nyilatkozni”. Ám az ügy rendőrségi lezárást követően sem válaszolt az abban a témában megküldött kérdéseinkre.