Ismét bizalmat szavaztak Túrós Andrásnak

Ismét bizalmat szavaztak Túrós Andrásnak

Pintér Sándor belügyminiszter és Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke egy konferencián 2013-ban (Fotó: MTI/Földi Imre)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs meglepetés: ismét Túrós Andrást választotta elnökének budapesti tisztújító közgyűlésén az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ). A szervezet honlapján megjelent tudósításból az is kiderült, hogy az elnök ellenszavazat nélkül kapott újabb öt évre szóló mandátumot. Az elnökségi tagok személyében sem történt változás.

A 76 éves Túrós András nyugalmazott rendőr altábornagy 1997 óta áll a polgárőr szövetség élén. Rendőri pályafutását a BM Karhatalom miskolci zászlóaljában kezdte. A nyolcvanas években Borsod-Abaúj-Zemplén megye főkapitánya volt, a rendszerváltás országos rendőrfőkapitányként és belügyminiszter-helyettesként érte. Az új rendszerben Pintér Sándor országos főkapitány, jelenlegi belügyminiszter helyetteseként tevékenykedett 1996-os leváltásukig.

Az újraválasztott elnök a megjelent 153 küldött előtt történelmi jelentőségűnek nevezte a közgyűlést. Túrós András a szavazás előtt úgy fogalmazott: olyan vezetőt kell választani, aki felelősségteljesen látja majd el a feladatát; tapasztalt, elkötelezett szakemberre, szakemberekre van szükség az OPSZ élén.