Ismét elérte a pénzeső a CÖF-öt, és Szijjártó testvérének munkahelyét

Ismét elérte a pénzeső a CÖF-öt, és Szijjártó testvérének munkahelyét

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, Bayer Zsolt újságíró, Fritz Tamás politológus és Bencsik András, a Békemenet Egyesület elnöke a CÖF békemenetének indulása előtt az V. kerületi Alkotmány utcában 2014. március 29-én (Fotó: MTI Fotó: Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megjelent a Szerencsejáték Zrt. legújabb támogatási listája, amely azt mutatja, a legnagyobb összeget ezúttal a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány szakította, több mint 551 millió forint szponzorációs támogatásra érdemesítették június legvégén. Az alapítvány kurátorai között olyan ütős neveket találunk, mint Vitézy Dávid, de a kurátorok között van Ganczer Gábor, az állami Hungexpo Zrt. vezére is – írja a 24.hu.

A Szerencsejáték támogatásának nyertesei között bőven találhatók a NER népes táborából, de akadnak kakukktojások is. Márciusban kapott támogatást például a Budapesti Sakkszövetség (5 millió forintot), több gyermekgyógyítási ügyet felkaroló alapítvány (5-20 millió forintot), de szerepel a listán az Edda együttes mögött álló P. Management Kft. is. Utóbbi kapta a legtöbb pénzt, 78,7 millió forintot, szponzorálási szerződés keretében.

A májusi listán felbukkan a Truck Race Promotion Rendezvényszervező Kft. neve, amely 20 millió forint támogatást nyert el. A Truck Race Promotion Kft.-nél 2015 óta dolgozik a külügyminiszter testvére, Szijjártó Sarolta, 2017-től pedig a vállalkozás operatív igazgatója. A Szerencsejáték Zrt. nem először segíti a céget: 2016-ban még csak 5 millió forintot, 2018-ban már 71 millió forintot adtak. Tavaly 5 millió forinttal támogatta meg őket az állami szerencsejáték-szervező társaság. Májusban egyébként a legtöbbet, 25 millió forintot az Élménypark Szabadidős Programszervező Kft.-nek ítéltek oda, ennek a cégnek az egyik tulajdonosa az MTK Labdarúgó Zrt. gazdasági igazgatója, Somogyi János.

A Balatonfői Yacht Club Kikötőhasznosítási Kft. júniusban nyert el 10 millió forintot az Szrt-től, szponzorális szerződéssel. Viszkei András és Viszkei Márton közös tulajdonú cégének sem ez az első támogatása, Balatonkenesén 901 millió forint állami támogatásból fejlesztheti a kikötőt. A cég egyébként tavaly 29,8 millió forintot kapott szálláshely-fejlesztésre a Kisfaludy-pályázaton.

A békemenetek szervezője, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt pedig 100 millió forinttal támogatta meg az állami szerencsejátékos cég. Nekik sem ez az első felkarolásuk, tavaly márciusban jelent meg először a Civil Összefogás Fórum meghívóiban a Szerencsejáték Zrt. logója, ekkor 70 millió forintos szponzori szerződést nyert el a CÖF