Ismét emelkedett a fertőzöttek száma

Ismét emelkedett a fertőzöttek száma

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4696 főre nőtt a járvány kezdete óta hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A kormányzati portálon nyilvánosságra hozott adatokból kitűnik, hogy az elmúlt napokban egyre magasabbak a számok, 40 feletti új esetet utoljára május közepén diagnosztizáltak.

Senki sem hunyt el a járvánnyal összefüggésben az elmúlt 24 órában, így az áldozatok száma változatlanul 602 fő, a gyógyultak pedig 3499-en vannak. Ez azt jelenti, hogy jelen pillanatban 595 aktív fertőzöttről tudni, közülük 73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 6-an szorulnak lélegeztetőgépre.

A tájékoztatásban kiemelik, hogy a vírus továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Érvényesek tehát a beutazási korlátozások, és továbbra is kötelező a maszk viselése vagy az arc eltakarása a tömegközeledési eszközökön és az üzletekben.

Címkék: koronavírus