Ismét lehet pályázni a Rózsa Sándor Népi Kampánypénztékozló Alaphoz

Ismét lehet pályázni a Rózsa Sándor Népi Kampánypénztékozló Alaphoz

Fotómontázs: MKKP

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az úgy volt, hogy majd építünk magunknak szép, nagy házakat, de aztán az lett, hogy amikor sok pénzt kapunk az államtól, mindig megijedünk, és gyorsan szétosztjuk” – így vezeti be a Magyar Kétfarkú Párt azt a pályázatot, amelyben a kampánypénzeiket osztják szét az arra érdemesnek tartott pályázók között.
„Így tettünk a 2018-as kampánypénzünkkel, aztán a választási eredményünk alapján kapott párttámogatással is. Itt megnézheted térképen milyen projektek készültek 2018-tól!” – olvasható a párt honlapján. Így folytatják: „Most ráadásul még sokkal több pénzről van szó: ha összeszedjük tavasszal az aláírásokat legalább 71 helyen, félmilliárdunk lesz kábé. Segítsetek eltékozolni olyan projektekre, amelyek minél több ember számára hasznosak, viccesek, vagy jobb lesz tőlük a környék, szebb az élet!”

Szinte bárki pályázhat: magánszemélyek, baráti társaságok, valóban működő civil szervezetek, intézmények, önkormányzatok, pártok, egyházak egyaránt. A párt a pénzt az ajánlólevelek leadása után kapja meg, 2022 tavaszának elején. A nyertes ötleteket a kampány idején, a választásig kell megvalósítani, körülbelül három hét alatt. Az MKKP programjaiban, akcióiban mindenki ingyen, önkéntesen vesz részt. Olyan ötleteket várnak, amelyekhez elsősorban anyagköltségre kell a pénz, és többen összefogva, önkéntes munkában vállalják a megvalósítást.

Címkék: MKKP, pályázat

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.