Ismét lezuhant egy ember a Mammutban

Ismét lezuhant egy ember a Mammutban

A Mammut II. üzletház épülete a főváros II. kerületében a Széna téren (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lezuhant vasárnap egy 36 éves férfi Budapesten, a Mammut bevásárlóközpontban – írja a 24.hu. A portálnak Kaszap Réka, a mentők kommunikációs munkatársa azt mondta, hogy megpróbálták újraéleszteni, de sajnos már nem lehetett segíteni rajta, és a helyszínen meghalt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a megkeresésükre annyit közölt, hogy nem merült fel idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja, a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

Az elmúlt években már többen veszítették életüket a bevásárlóközpontban úgy, hogy leugrottak a felsőbb emeletek egyikről. A pláza lapunkkal már korábban közölte, hogy foglalkoznak azzal, miként lehetne elkerülni vagy legalább kezelni a hasonló eseteket. Óvintézkedésként például eltávolítottak minden olyan tereptárgyat a folyosókról, ami megkönnyítené a korlátra történő felkapaszkodást, de a térfigyelő kamerák egy része is a korlátok környékére fókuszál, így rövidül a gyanús viselkedésű személyek észlelése és a reakcióidő. Emellett pszichológusok, építészek, viselkedéskutatók bevonásával keresik azokat a megoldásokat, amikkel megelőzhetnék az újabb tragédiákat és a magasságuk miatt kiemelten kockázatos 3. és 4. emeleteken pedig rendszeres járőrszolgálatot tartanak, a baljós előjelek kiszűrésére képes biztonsági személyzettel.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!  

Címkék: Mammut