Ismét összeült a nemzetbiztonsági operatív törzs

Ismét összeült a nemzetbiztonsági operatív törzs

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülésén a Karmelita kolostorban 2022. február 28-án. Orbán Viktor mellett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b), Pintér Sándor belügyminiszter (b2), Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b4), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b5) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b6), középen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, jobbról Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (j5), valamint Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j3, takarásban)

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfő reggel 8 órakor ismét összeült a nemzetbiztonsági operatív törzs a karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Az ülésen áttekintik az elmúlt napok történéseit, és meghozzák a Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében szükséges további döntéseket – mondta a szóvivő.

A nemzetbiztonsági operatív törzs a kormányzati döntéshozatal úgynevezett különös hatáskörű szakmai döntés-előkészítő fóruma, feladata az ukrán háborús helyzet fokozott figyelemmel kísérése, és a rendelkezésre álló információk elemzése.

A kormány álláspontja szerint Magyarországnak ki kell maradnia az orosz–ukrán háborús konfliktusból. A kormány a határvédelmi és humanitárius feladatokra is felkészül – egyebek mellett ezekről is beszélt az állami hírügynökségnek Havasi Bertalan.

Mint arról korábban beszámoltunk, miután Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát, a miniszterelnök aznap délelőtt összehívta a testületet.

A háború eseményeit percről percre követő hétfői cikkünk itt érhető el.