Ismét szomorú rekord: 207-en hunytak el, és még soha nem voltak ennyien lélegeztetőgépen

Ismét szomorú rekord: 207-en hunytak el, és még soha nem voltak ennyien lélegeztetőgépen

Ápolónő egy lélegeztetőgépen lévő beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán, az egyik elkülönítőben Miskolcon 2020. április 7-én (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

6502 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 539 080 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 207 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 628 főre emelkedett – derül ki a kormányzati tájékoztató oldal csütörtöki adataiból. A 207 halott sajnos szomorú új rekordot jelent, még sosem haltak meg a járvány miatt ennyien 24 óra alatt.

Hozzátették: a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 360 895 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 160 557 főre emelkedett. 10 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1170-en vannak lélegeztetőgépen. Utóbbi szám ugyancsak sajnálatos rekord, ennyien még lélegeztetőgépen sem voltak egyszerre a koronavírus miatt eddig. – A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról. Kérjük, hogy tartsák be az óvintézkedéseket! – figyelmeztettek.

Arra is kitértek, folyamatosan zajlik az oltás, már 1 441 706 fő a beoltottak száma, ebből 421 915 fő már a második oltását is megkapta. – A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. A következő napokra ehhez a háziorvosoknak átlagosan 10 fő oltására elég AstraZeneca vakcina jut, további 44 fő idős embert tudnak kórházi oltópontra szervezni, ahol Szputnyik és Pfizer oltóanyagok vannak. A kormány szerdai ülésének döntéseiről a mai kormányinfón adunk tájékoztatást – írták.