Iszonyatosan nagyot ment a 19 éves hegyikerékpáros Vas Kata Blanka

Iszonyatosan nagyot ment a 19 éves hegyikerékpáros Vas Kata Blanka

Vas Kata Blanka a hegyikerékpáros világbajnokság női U23-as versenyében az ausztriai Leogangban 2020. október 10-én (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Élete első olimpiáján a negyedik helyen végzett a nők hegyikerékpár-versenyén a 19 éves Vas Kata Blanka. A magyar kerékpáros három svájci, a futamot magabiztosan megnyerő Jolanda Neff, illetve Sina Frei és Linda Indergand mögött ért célba.

Vas, akit az idén áprilisában szerződtetett az SD Worx csapata, okos versenyzéssel, körről körre küzdötte egyre feljebb magát. A három svájci – aki már az elején a mezőny fölé nőtt és elhúzott mindenkitől – mögött negyedikként befutni csodálatos eredmény. Az összesített eredmény szerint Neff 1 óra 15 perc 46 másodperccel nyert. Frei 1 perc 16,57 másodperces idővel második, Indergand pedig 1:17,05-dal harmadik. Mögöttük Vas 1:17,55-dal ért be negyedikként.

Magyar hegyikerékpáros, meg úgy általában magyar kerékpáros még soha ennek az eredménynek a közelébe sem járt soha nyári olimpián. A futam után Vas Kata Blanka arról beszélt, nem figyelt semmire, csak arra, hogy a saját tempójában menjen. A fiatal kerékpáros szerint a pálya kifejezetten technikás volt, és előnyt jelentett számára, hogy jól tud a sárban tekerni. Vasra most két hét pihenés vár, majd részt vesz az augusztus végi hegyikerékpár-világbajnokságon, amelyre nincsenek elvárásai magával szemben. Ezt követően pedig megkezdi a felkészülést a terepkerékpáros szezonra – jegyezte meg az MTI.

Egy nappal korábban, a férfiaknál a negyedik olimpiáján szereplő Parti András a 32. helyen fejezte be a tokiói játékok hegyikerékpár-versenyét, melyben a brit Thomas Pidcock diadalmaskodott.

Korábbi cikkeinket a tokiói olimpiáról itt olvashatják!