Ítéletidő: Budapest helyett Debrecenben szállt le a Wizz Air Baselből indult gépe

Ítéletidő: Budapest helyett Debrecenben szállt le a Wizz Air Baselből indult gépe

Képünk csak illusztráció. A Wizz Air egyik gépe a kolozsvári Avram Iancu repülőtér betonján (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül

Egyik olvasónktól kaptuk a hírt, hogy a Budapesten, Pest és Baranya megyében több hullámban pusztító vihar nemcsak a tömegközlekedésben okozott jelentős fennakadásokat, hanem a ferihegyi légiforgalmat is erősen érintette. Számos gép késik, egyes járatok pedig nem is szállnak le Budapesten az ítéletidő miatt, hanem Debrecenbe irányítják át őket. 

Így járt olvasónk is, akinek Baselből indult a gépe és csütörtök délután fél négyre kellett volna megérkeznie a magyar fővárosba, de végül a vihar miatt fél öt körül Debrecenben szállt le a Wizz Air gépe. Egyelőre nem tudják, innen hogyan jutnak Budapestre, azok, akiknek megfelelt Debrecen, már leszállhattak a gépről. Olvasónk még reménykedik, hogy a vihar csitultával a gép visszafordul Budapestre, ezért több utastársával együtt még nem hagyta el a fedélzetet. Akármeddig azonban nem várhatnak, mert a kapitány bemondta, hogy hatig tart a munkaidejük, így csak akkor szállnak fel, ha este hatig meg tudnak érkezni a fővárosba. 

Végül egy órán át váratták őket a repülőben, mire kitalálták, hogy mégsem viszik vissza a maradék utasokat, mert lejár a munkaidejük. Az utasok háborognak, mert azon kívül, hogy többször megszámolták őket, nem kaptak se bocsánatkérést, se szendvicset, és még az illemhelyre sem lehetett menni – számolt be olvasónk. Az automaták üresek és a közelben nincs étterem sem.

Olvasónk azt is elmondta, hogy az embereket kiterelték a reptér elé, de miután többen is elégedetlenkedtek, a reptér alkalmazottai rendőrt hívtak.

Délután hat óra körül kiderült, hogy mégis elviszik őket Budapestre, de csak este nyolc óra körül indul értük Romániából egy busz, az fogja majd szállítani a pórul járt utasokat. 

Frissítés: A Wizz Air csütörtök este hét óra után reagált lapunk kérdéseire. Azt írták, ma Baselből Budapestre tartó W6 2270 járatszámú gépét a viharos időjárás miatt biztonsági okokból a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre irányították át. Az utasok az ezzel kapcsolatos információkat emailen és sms-ben is megkapták. Közölték továbbá, hogy a Wizz Air megszervezte azon utasok Budapestre szállítását, akik ezt igényelték. – Bár az átirányítás a légitársaságon kívülálló okokból, az utasok biztonsága érdekében történt, az esetleges kellemetlenségekért a Wizz Air elnézést kér minden érintett utastól – zárták soraikat.

Címkék: Wizz Air, vihar

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.