Itt a bejelentés, már a 12-15 éveseket is lehet oltásra regisztrálni

Itt a bejelentés, már a 12-15 éveseket is lehet oltásra regisztrálni

Egy fiatal megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagját a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron 2021. május 14-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor a csütörtöki kormányinfón bejelentette, a kormány csütörtökön már engedélyezte is a 12-15 évesek beoltását koronavírus ellen, így ez a korosztály is regisztrálhat a vakcinainfo.gov.hu honlapon. 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint a regisztrációt a szülőnek van joga elvégezni, az online regisztráció során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, TAJ-számát, lakcímét és a szülő elérhetőségeit.

Mint írják, pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermeküket beoltatni kívánó szülők is automatikusan tudnak online is időpontot foglalni az oltásra az eeszt.gov.hu honlapon.

A 15 év alattiakat csak Pfizer vakcinával oltják, ezek folyamatosan foglalhatóak a kórházi oltópontokon. Az oltás időpontjára a szülőknek a szülői hozzájáruló nyilatkozatot is kell vinniük. Ugyanakkor az oltás önkéntes, arról a szülőnek van joga dönteni. Kérdés esetén javasolják, hogy a szülő kérje ki a háziorvos, házi gyermekorvos vagy a gyermek kezelő orvosának véleményét.

A 12 év alatti gyermekeket továbbra sem lehet oltani, és a regisztrációjukat sem fogadják el.

Címkék: koronavírus