Itt a járvány utáni első Fidesz-ellenes tüntetés a Diákvárosért

Itt a járvány utáni első Fidesz-ellenes tüntetés a Diákvárosért

A Nagyvásártelep központi épülete Budapesten, ahol felépülne a Diákváros és a Fudan kampusza (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Június 5-re hirdetett tüntetést a Hősök terére a Diákvárosért, a Fidesz ellen Jámbor András, a Szikra Mozgalom képviselőjelöltje. Facebook-bejegyzésében az esemény célját a következőképpen fogalmazza meg:

„Az elmúlt fél év megmutatta, hogy a Fidesz-kormány aljasságának nincs határa: haverok által irányított alapítványokba szervezték ki az egyetemeinket, tönkretették és porig rombolták az SZFE-t, tízmilliárdokat herdálnak egy vadászkiállításra és most a lakásmaffia kezére játsszák az önkormányzati bérlakásokat. Azonban ezek közül is kiemelkedik a Diákváros ügye, amiről a kormány végig hazudott. Ott tartunk, hogy a Fidesz a magyar diákok lakhatását és jövőjét árusítja ki azért, hogy a kínai diktatúra elitegyetemét hozhassa az országba. Sok ügy miatt tiltakozhattunk volna eddig is, most viszont az utcán a helyünk!”

Jámbor András – a Mérce korábbi főszerkesztője, az ellenzéki előválasztás egyik indulója a budapesti 6. választókerületben – szervezőtársaival együtt az eseményre meghívja az ellenzéki pártokat és a civil szervezeteket is, mert azt akarják, hogy közösen és sokan fejezzék ki együtt a véleményüket.

Egyébként sem akarnak senkit sem kizárni az eseményből. – Ha focimeccsre mehetünk, akkor demonstrálni is, ezért mi mindenkinek szeretnénk lehetővé tenni, hogy gyakorolja a tüntetéshez való jogát, nem fogunk senkit sem kizárni. Emellett a törvényi és biztonsági előírásoknak minden tekintetben meg fog felelni a rendezvény – jelezte Jámbor.