Itt a rendelet, munkába állhat két új operatív törzs

Itt a rendelet, munkába állhat két új operatív törzs

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán 2021. május 19-én közzétett videójában (Forrás: Novák Katalin a Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormány két rendelete a gazdaság újraindításáért felelős és a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs felállításáról. Erről Orbán Viktor kormányfő beszélt szerdán a Világgazdaság konferenciáján.

A gazdaság újraindításáért felelős operatív törzset Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezeti. 

A testület figyelemmel kíséri a gazdasági élet újraindítása, a pandémia által okozott gazdasági károk elhárítása érdekében meghozott kormányzati intézkedéseket és azok végrehajtását, javaslatot tesz a kormány részére azon körülmények megvizsgálására, szükség esetén szabályozására, amelyek akadályozzák a gazdasági élet újraindítását, a gazdasági folyamatok normalizálódását, véleményezi a gazdaság működése, a gazdasági szereplők helyzete szempontjából releváns kezdeményezéseket és javaslatot fogalmaz meg a kormányzati beavatkozásra.

A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzset Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter vezeti. A testület figyelemmel kíséri a közösségek, a családok érdekében meghozott kormányzati intézkedéseket és azok végrehajtását, javaslatot tesz a kormány részére azon körülmények megvizsgálására, szükség esetén szabályozására, amelyek korlátozzák a közösségi élet újraindítását, véleményezi a közösségek, családok szempontjából releváns kezdeményezéseket, és javaslatot fogalmaz meg a kormányzati beavatkozásra.