Itt az ellenzék közös győri jelöltje

Itt az ellenzék közös győri jelöltje

Fotó: Pollreisz Balázs Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MSZP győri önkormányzati képviselője és helyi elnöke, Pollreisz Balázs lesz a győri ellenzék közös polgármesterjelöltje – értesült az Azonnali és a Nyugati Fény.

Nemes Balázs, a Momentum szóvivője a Klubrádió Esti gyors című adásában hétfőn jelentette be, hogy megvan a közös jelölt, az összes ellenzéki párt, így a Jobbik országos vezetése is részt vett az egyeztetéseken, a kiválasztott nevét pedig szerdán teszik közzé. Aztán kedden kiderült a név.

Pollreisz Balázs 40 éves, nős, két gyermek édesapja – írja a Nyugati Fény. Több mint tíz évig vezette Győrben a Gyárvárosi Közösségi Házat. 2014-től önkormányzati képviselő, 2018-tól az MSZP helyi elnöke.

A polgi szalad, de a vagyon marad, a vagyon marad? | Magyar Hang

A DK-s Glázer Tímea volt az ellenzék közös jelöltje – legalábbis addig, míg a helyi Jobbik fel nem rúgta a megállapodást – ősszel, bár a Borkai Zsolt kapcsán kirobbant botrányt megelőzően nem sok reményt fűzhettek egy ellenzéki győzelemhez. A polgármesterről szóló szexvideó nyilvánosságra kerülése után azonban szűkült az olló a Győr vezetéséért versengők között, október 13-án végül kevesebb mint hétszáz szavazat volt a különbség Borkai Zsolt és Glázer Tímea között.

Az november 28-án derült ki, hogy az új választáson nem ő indul.

Az időközi választás január 26-án lesz, korábban felmerült az ellenzéki előválasztás lehetősége is, de végül abból nem lett semmi.

Fidesz jelöltje nagy valószínűséggel Dézsi Csaba András lesz. A politikus jelenleg is tagja a helyi képviselőtestületnek a Fidesz–KDNP színeiben, egyéni körzetét megnyerve jutott be a közgyűlésbe. 48 százalékot szerzett, 1998 óta minden alkalommal hozta a körzetét. Az ország egyik legismertebb kardiológusa, a helyi Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa. Emellett van saját TV műsora is Győrben, és fél tucat könyvet is írt már.

Borkai Zsolt november 8-án adta be lemondását, miután megalakult a városi közgyűlés.

Címkék: Borkai Zsolt, Győr