Itt az új plakát, amit ki kell rakni a boltokban Rogán Antal rendelete szerint

Itt az új plakát, amit ki kell rakni a boltokban Rogán Antal rendelete szerint

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterjelölt (j) beszél meghallgatásán az Országgyûlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án. Balról Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Míg korábban a kormány által elrendelt árstopokra kellett felhívnia vásárlóik figyelmét a boltoknak, most az immár 15 százalékos kötelező akciózásra. Arról, hogy pontosan milyen kék plakáton kell hirdetni a „magyar családok védelmében” hozott „új inflációellenes intézkedéseket”, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter rendelkezett kedden este – derült ki a Magyar Közlönyből.

Orbán Viktor miniszterelnök még a múlt héten jelentette be: már nem 10, hanem 15 százalékos akciót lesz kötelező meghirdetnie az élelmiszerboltoknak bizonyos termékek esetén. Az ezzel kapcsolatos kötelező tájékoztató plakátoknak az alábbi módon kell majd kinéznie: