Iványi Gábor is felszólal az orosz „kémbank” elleni tüntetésen

Iványi Gábor is felszólal az orosz „kémbank” elleni tüntetésen

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (balra) korábban Nyikolaj Koszovval, az orosz irányítás alatt álló Nemzetközi Beruházási Bank elnökével (középen) és Szijjártó Péterrel, Magyarország külügyminiszterével Fotó: Oroszország Külügyminisztériumának Twitter-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt mellett Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke is felszólal az ellenzék kedd esti demonstrációján.

Az ellenzéki pártok „Putyin kémeinek nincs helye Magyarországon!” címmel szerveztek tüntetést kedden este hat órára az általuk következetesen orosz kémbanknak nevezett Nemzetközi Beruházási Bank Lánchíd utcai épülete elé. A megmozdulást azzal indokolták, hogy az agresszor orosz elnök megtámadta Ukrajnát, és közben egész Európát fenyegeti, illetve orosz befolyási övezetként tekint Magyarországra, amelyben a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is a partnere. Például azzal, hogy a Nemzetközi Beruházási Banknak és az így Európába érkező orosz ügynököknek Budapesten biztosít székhelyet.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a tüntetés egyik felszólalója Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje lesz, kedden pedig az is kiderült, hogy Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke is beszédet mond. Emellett az eseményen adománygyűjtést szerveznek az ukrajnai menekülteknek.

A háború eseményeiről szóló percről percre tudósításunkat ITT olvashatja.