Jakab: A kormány szerint hajléktalannak kellene lennie az összes rokonomnak

Jakab: A kormány szerint hajléktalannak kellene lennie az összes rokonomnak

Jakab Péter a Jobbik elvi nyilatkozatának bemutatásán, 2020. június 30-án (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált Jakab Péter arra, hogy a Borsonline arról írt, „családja sorra veszi a lakásokat Kelenföldön”.

Mint közösségi oldalán írta, „tudom, hogy titeket ez nem érdekel, de mivel a Fidesz most ezt a hazugságot fújja, kénytelen vagyok titeket beavatni egy nagy »titokba«. Van egy nővérem. Bolti eladó. Van egy sógorom is, aki rendőrként húzza az igát, reggeltől estig. És van neki egy édesanyja, aki meg könyvelőként dolgozott, ma már nyugdíjas. Nekik összesen van 3 panellakásuk Kelenföldön. Mindhármat hitelből vették, amit még most is fizetnek”.

Jakab szerint az egyiket a kétezres évek elején vásárolták, amikor ő még egyetemista volt, a másikat 2007-ben, amikor tanárként dolgozott, és a harmadikat meg tavaly, „gondolom azért, hogy majd a gyermeküknek legyen hol laknia”.

– Nem tudom, hogy ebben mi a szenzáció, de mivel a Fidesz ma azt írta, hogy ez az én családi ingatlanbirodalmam, és ez botrányos, gondoltam leírom. A kormány szerint biztosan hajléktalannak kellene lennie az összes rokonomnak, de talán egy panelt ők is megérdemelnek, még ha csak hitelből is. Főleg azok után, hogy ők keményen dolgoznak, nem úgy, mint azok, akik villákban, esetleg a budai várban élnek lopott pénzből, vagy épp szinte ingyen – zárta posztját.