Jakab Péter: A mentális fáradtság jeleit tapasztalom Orbánon

Jakab Péter: A mentális fáradtság jeleit tapasztalom Orbánon

Jakab Péter a parlamentben 2021. május 30-án (Forrás: Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Részleteket közölt egy vele készült interjúból Jakab Péter a Facebook-oldalán. A rövid videóban azt a kérdést teszi fel a Jobbik elnökének a Hvg újságírója, hogy jár-e Grazba Orbán Viktor.

Ezt a témát már annyiszor felhoztuk a parlamentben én magam is és a többi ellenzéki politikus is. Én vártam volna a kormánypárt részéről egy határozott cáfolatot (…). Nem is az a lényeg, hogy jár-e vagy hova jár, hanem inkább az, hogy amikor én szemtől szemben ott állok a parlamentben Orbán Viktorral, akkor én is a mentális fáradtság jeleit tapasztalom rajta – mondta Jakab Péter, hozzátéve, hogy a Jobbik már többször kezdeményezte, hogy a mindenkori miniszterelnöknek legyen egy pszichológiai vizsgálata.

Néhány hete Márki-Zay Péter beszélt arról bármilyen konkrét bizonyíték nélkül, hogy Orbán Viktor az ausztriai Graz városába jár kezeltetni magát. A Telex később rákérdezett nála, hogy vannak-e bizonyítékai, amire a politikus annyit mondott: „az Orbán Viktor egészségügyi állapotára és orvosi kezeléseire vonatkozó információk a törvény által védett személyes adatok. Ebben a tekintetben őt azonos jogok illetik meg minden magyar állampolgárral. A magyar állampolgárok millióitól eltérően azonban ő a fideszes kiváltságosok vezetőjeként megengedheti magának, hogy a világ bármelyik magánklinikáján kezeltesse magát Graztól Marbelláig”.