Előválasztás: Jakab és Dobrev után Fekete-Győrt és Karácsonyt is nyilvántartásba vették

Előválasztás: Jakab és Dobrev után Fekete-Győrt és Karácsonyt is nyilvántartásba vették

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt (b) és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke sajtótájékoztatót tart, Az egyetem nem a Fideszé! címmel az V. kerületi Egyetem téren 2019. szeptember 16-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Előválasztási Bizottság 2021. augusztus 11-i ülésén nyilvántartásba vette Fekete-Győr Andrást, a Momentum Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét, illetve Karácsony Gergelyt, akit a Párbeszéd, az MSZP és az LMP indítana Orbán Viktor kihívójaként – jelentette be a pártok delegáltjaiból álló szervezet közösségi oldalán. 

A bizottság a kormányfő-jelöltek közül korábban már a Jobbik által támogatott Jakab Pétert, illetve a DK indulóját, Dobrev Klárát is nyilvántartásba vette. Ugyan még nem regisztrálták őket egyelőre, de korábban Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, illetve Pálinkás József, az Orbán-kormány volt oktatási minisztere, a Magyar Tudományos Akadémia egykori vezetője, egyben az Új Világ Néppárt alapítója is jelezte, megméretteti magát a kormányfői előválasztáson.

Korábban arról számoltak be: vasárnapig 144 egyéni képviselőjelöltet és és 3 jelölő szervezetet vett nyilvántartásba. Felhívták a figyelmet: az Országos Előválasztási Iroda a nyilvántartásba vételi kérelmeket a jelentkezes [at] elovalasztas2021 [dot] hu címen várja augusztus 15. 23.59-ig, a később vagy más címre érkező kérelmeket nem tudja figyelmbe venni. A hiányos kérelmek esetében a hiánypótlási határidő augusztus 15. utánra is csúszhat, de az eljárást a határidőig meg kell kezdeni. A nyilvántartásba vételi folyamatról, illetve a szükséges dokumentumokról itt olvashatnak.