Jakab: Orbán dupla hazugsággal indítja a napot

Jakab: Orbán dupla hazugsággal indítja a napot

Jakab Péter (Fotó: Béli Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Én dupla kávéval indítom a napot, Orbán meg dupla hazugsággal – kezdte pénteki Facebook-bejegyzését Jakab Péter. A Jobbik elnöke a miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújára utalt, amelyben elhangzott, hogy bár itt a negyedik hullám, az egészségügy felkészült a járványra, van mindenünk az eszköztől az ápolóig.

Jakab erre reagálva kifejtette: „Ehhez képest épp most igényelt 66 milliárd forint hitelt a kormány az Ázsiai Beruházási Banktól a kórházaink felújítására. Az indoklás szerint azért, mert a magyar egészségügy romokban van, a lakosság beteges, az ország pedig rosszul teljesít a járvány elleni küzdelemben. A hitelt meg is kaptuk. Merthogy tényleg pocsék állapotban van a magyar egészségügy, bár Orbán épp az ellenkezőjét hazudta ma reggel. Is.”

A Jobbik elnöke aztán rátért Orbán Viktor bevándorlással kapcsolatos kijelentéseire, miszerint Nyugat-Európa migránsokkal akarja megoldani a munkaerőhiányt. „Ehhez képest Borsodban a MOL – tehát egy részben állami tulajdonú cég – konténervárost építtetett kétezer, döntően török vendégmunkásnak, hogy felhúzzanak egy új üzemet. A kormány a beruházást 40 milliárd forinttal támogatja. Ebből 12 milliárd forint munkahelyteremtési támogatás. Törököknek. Magyarok helyett. Akkor hogy is van ez? A magyar kormány bevándorlókkal akarja megoldani a munkaerőhiányt?” – fogalmazott Jakab Péter.