Jakab Péter: Nem maradhatunk csendben, hangosabbnak kell lennünk, mint valaha

Jakab Péter: Nem maradhatunk csendben, hangosabbnak kell lennünk, mint valaha

Jakab Péter Jobbik-elnök újraválasztása után 2022. május 7-én (Fotó: Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Beleadatunk apait, anyait, végre úgy kampányoltunk, ahogy egy professzionálisan működő párttól elvárható, soha ennyit nem dolgoztunk még a választási győzelemért, mint most. Aztán nem nyertünk egyetlen egyéni mandátumot sem – mondta szombati kongresszus kortesbeszédében az utána újraválasztott Jakab Péter, a Jobbik elnöke. A Facebook oldalán megjelent videóban azt mondta, erkölcsi kötelessége ezek után feltenni a kérdést, hogy 2020-as megválasztásakor biztosan jó döntést hoztak-e. 

„Az egyetlen eredmény, amit fel tudok mutatni két év alatt, hogy még mindig létezik Jobbik – mondta. – Az eszközt, a Jobbikot megmentettük, a célt, a kormányváltást nem értük el.” Ha újra nekem szavaztok bizalmat, akkor garantálom, hogy ez a közösség mindent túl fog élni, ez a küzdeni tudás, ami bennünk van, a Jobbikot halhatatlanná teszi, az országnak pedig reményt ad, mert ennek az országnak mi vagyunk a remény. Soha nem inoghatunk meg és zárni kell a sorokat” – fogalmazott.

Amikor mindenki minket támad, nem támadhatjuk önmagunkat. Mi nem mondhatunk olyat, hogy a másikat agresszív kismalacnak nevezem – mondta, üzenve ellenfelének, Stummer Jánosnak, aki ezt írta neve említése nélkül Jakabról a választás után, amikor az elnök Márki-Zay Pétert tette felelőssé a vereségért. Jobbikos tisztelje a jobbikost, a tisztelet kijár mindenkinek, aki végigküzdötte az elmúlt két évet. Nekem ti vagytok a Jobbik gerince és a nemzet gerincessége” – tette hozzá.

„Tisztelet egymás iránt és stabilitás a nemzetért, erre van most szükség. 2018 óta túl sok volt itt a belviszály, a jövés-menés. Lemondás, árulás, pártszakadás. Legyen végre béke, nyugalom és stabilitás, mert építkezni csak így lehet és nem folyamatos harcok és előválasztások közepette egy-két év alatt” – mondta.

Az elmúlt időszakban nagyon sok mindent tanultak – mondta. Hogyan kell normálisan kampányolni, megszólítani az embereket, eljuttatni hozzájuk az üzeneteket, hogy kivel lehet sikeresen kampányolni és kivel nem – sorolta.

„Rossz volt az összefogás? Voltak hibái, senki nem mondott jobbat. Rossz volt az előválasztás? Voltak hibái, senki n mondott jobbat? Rossz volt a közös miniszterelnök jelölt? Voltak hibái, mondtunk is jobbat. Nem én nyertem, a leckét viszont megtanultam, megtanultuk” – fogalmazott, újra odaszúrva Márki-Zay Péternek, akit már a választás éjszakáján felelőssé tett a vereségért.

Aki a régi Jobbik szavazóit keresi, az valójában a régi Jobbik hangját akarja viszont hallani, de az a Jobbik, amit én vezetek, marad a néppárti úton. Jobboldaliak vagyunk és radikálisok – mondta. Nem tudja, hogy lesz-e 2006 újra, de ha lesz, a jobbikosoknak kell elől vinni a zászlót. Erre az országra rá fog omlani az a gazdasági válság, amit a kormány okozott – mondta.

Tegnap mi jobbikosok segítő jobbot nyújtottunk, nem kellett a nemzetnek. Holnap a nemzet maga fogja keresni a segítő jobbot és nekünk újra ki kell nyújtani. Nem maradhatunk csendben, hangosabbnak kell lennünk mint valaha. A Parlament falain belül és kívül is – fogalmazott.

Tőlem szép beszédet ne várjatok, csak igazat – mondta, hozzátéve, a nép hangja ott lesz a parlamentben a személyében.

Amit Pesten bojkottnak neveznek, azt nálunk vidéken munkakerülésnek – mondta az ellenzéki bojkottvita kapcsán. „Mi jobbikosok pedig nem vagyunk munkakerülők. mi a munkát elvégezzük, a harcot megharcoljuk a Ház falain belül és kívül is. Házról házra, utcáról utcára, városról városra, faluról falura kell és fogjuk visszafoglalni a vidék Magyarországát a Fidesztől” – mondta. Túl szép ez az ország és túl sok a szegény ember, hogy feladjuk, de mi jobbikosok sosem adjuk fel – tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy 19 éves történelme alatt sosem nyert még a Jobbik országos választást, „ellenben mára megtanultunk méltósággal veszteni”. „Itt és most arra kérek tőletek felhatalmazást, hogy végre tanuljunk meg győzni, nem egyik napról a másikra, de évek alatt” – mondta. A győzelemhez az út az önkormányzatokon, a városokon, a falvakon át vezet, rengeteg munkával, lemondással és áldozattal jár. Ha úgy érzitek, a győzelemért ma engem kell feláldozni, tegyétek meg habozás nélkül, Magyarországért bárki feláldozható, csak a nemzet nem – tette hozzá.

Védjük meg az országunkat, a hazánkat, a nemzetünket, jobbikosok tartsuk az irányt és ha rám hallgattok, tartsuk szárazon a puskaport – mondta, majd úgy búcsúzott, hogy fizessenek meg a tolvajok, jólétet minden magyarnak.

Végül Jakab Pétert a küldöttek 71,4 százalékának szavazatávl választották újra vezetővé. Kihívója, Stummer János a szavazatok 27,8 százalékát szerezte meg. A párt tisztújító kongresszusa az alelnökök megválasztásával folytatódott, melynek eredményét kora este közölték. Az eredmény Jakab Péter támogatóinak győzelmét hozta ott is.