Jakab Péter: A fanyalgás korának vége

Jakab Péter: A fanyalgás korának vége

Jakab Péter a Jobbik által rendezett Dispután (Forrás: Jobbik/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs harmadik út, valaki vagy az ellenzék oldalán áll vagy a rezsim oldalán. Ha valaki fanyalog, kényeskedik, az akarva-akaratlanul is a rezsim fennmaradását teszi lehetővé – erről beszélt Jakab Péter szombaton egy jobbikos rendezvényen. A párt elnökénk és egyben miniszterelnök-jelöltjének szavai szerint „a fanyalgás korának vége”, 2022-ben mindenkinek ott kell állnia az ellenzék oldalán, aki a kormányt le akarja váltani.

Jakab Péter szerint a rezsimet úgy lehet legyőzni, ha nem követik el „a '18-asok” hibáját. Akkor ugyanis a választók elmondták, hogy a győzelem receptje az összefogás, de az „akkori pártelnököknek valahogy nem az volt a legfontosabb, hogy ki győzi le a Fideszt, hanem az, hogy ki lesz a legerősebb ellenzéki párt. Mintha nem tudták volna legyőzni az egójukat, amiből az következett, hogy nem tudták legyőzni a Fideszt sem”. Márpedig őt nem az érdekli, hogy ki lesz az ellenzék vezető ereje, hanem az, hogy megadják az országnak a szabadságot és a jólétet.

A pártelnök elmondása szerint az elmúlt időszakban sokszor feltette magának a kérdést, hogy össze lehet-e fogni azzal a Gyurcsány Ferenccel, aki ellen 2006-ban ő maga is tüntetett. De itt egyből feltett egy másik kérdést is: lehet-e összefogni azzal a Jobbikkal, amely uniós zászlót égetett és évekig megtűrt a soraiban egy olyan képviselőt, aki a Duna-parti cipőkbe köpött. – Sem a 2010-es Gyurcsány Ferenccel, sem a 2010-es Jobbikkal a nemzeti egységet nem lehetett volna megteremteni, a 2020-sal viszont nagyon is – közölte, hozzátéve, hogy mindenki változik és közben nem kell, hogy szeressék egymást, hiszen ezt senki sem kérte.

Jakab Péter beszélt arról is, hogy a Jobbik lett ismét az ellenzék vezető ereje, a miniszterelnök-jelölti előválasztáson pedig „azt mondják, hogy nem állunk olyan rosszul”. Történelmi felelősségüknek tartja, hogy hitet adjanak az embereknek, hogy van értelme felállni a fotelből és részt venni a választáson. Ehhez pedig sokszor talán nyersnek, karcosnak és hangosnak kell lenni a parlamentben.

Ő maga egyébként – mint mondta – azért hangos, mert az igazságérzetét bántja, hogy az igazság és a jog egyre távolabb kerül egymástól. Nagyon zavarja, hogy az elmúlt évtizedekben a politikusok addig-addig faragták a jogot, míg a lopásból személyre szabott pályázat nem lett, ahol mindig Mészáros Lőrinc és köre vitte el a milliárdokat. Ő is szeretné faragni a jogot, amíg a jogból igazság nem lesz, amíg a lopásból lopás nem lesz, amiért börtön jár és vagyonelkobzás.

Azt is kiemelte, hogy független Magyarországot akar, amely nem a bűvös hetes cikkelytől várja, hogy megszabadítsa a gonosztól. Egy olyan országot, amely a Nyugat részének tartja magát, de azért nem vesz át mindent kontrollálatlanul a Nyugattól. Itt egy konkrét példát is említett, a politikus szavai szerint ő „soha nem fog azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen”.

Jakab Péter beszédét azzal zárta, ha győznek, megkapják a változás lehetőségét. – Ha veszítünk, olyan meg nem fordulhat elő – mondta.