Jakab Péter: A néppárti Jobbik felnőtté vált

Jakab Péter: A néppárti Jobbik felnőtté vált

Jakab Péter jobbikosok társaságában (Forrás: Jakab Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma 18 éve annak, hogy megalakult a Jobbik – erről a párt elnöke emlékezett meg a Facebookon.

Jakab Péter felidézte, hogy 2010-ben csatlakozott a mozgalomhoz úgy, hogy előző évben háromszor is kérvényezte „egyszerű miskolci tanárként” a felvételét, mire szóba álltak vele. Úgy volt vele, ez biztos valami kitartáspróba.

Majd sorra vette, hogy amikor csatlakozott, „egyfajta dackorszakot él át a párt”, erősen tiltakozott a fennálló rendszer ellen, hangosan kiáltotta világgá a ki nem mondott problémákat, de azokra nem mindig adott jó válaszokat. Aztán az évek múlásával, „egyre kiforrottabb szakmaisággal” jelentek meg a nagypolitikában, mégsem értek meg az ország kormányzására. A fiatalos hév ugyanis azt mondatta velük, hogy majd egyedül megmutatják, nem fognak össze senkivel, mert ők a megoldás.

Jakab Péter szerint mára megértették, hogy ez nem így van. Nem ők a megoldás, hanem az összefogás. – És igen, mára képessé váltunk arra, hogy leüljünk a másikkal, hogy megvitassuk a közös dolgainkat. Képessé váltunk arra, hogy kompromisszumokat kössünk egymással a nemzetért. És ezért váltunk képessé arra is, hogy hamarosan kormányozzuk ezt az országot, veletek közösen – közölte.

A pártelnök szerint a néppárti Jobbik felnőtté vált.

Címkék: Jobbik, Jakab Péter

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Ha legalább fél évre előfizet a Magyar Hang nyomtatott vagy pdf változatára, ajándékba adjuk a karácsonyi dupla számunkat! Az éves előfizetők pedig emellett választhatnak ajándéktárgyaink közül.

Karácsonyi akció!

Friss lapszámunk

„Fidesz vagy nem Fidesz?” – Magyar Hang-ajánló

„Fidesz vagy nem Fidesz?” – Magyar Hang-ajánló

Pulai András és Zárug Péter Farkas vitája. Interjú Donáth Annával, Komáromi Zoltánnal és Schell Judittal. Riport a fiktív lakcímekről Kispaládról. Keresse a friss Magyar Hangot, Bűvös Szakács- és Sportkönyvek-melléklettel!

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Áchtung Baby