Jakab Péter bejelentette, Kálmán Olgát támogatják az előválasztáson

Jakab Péter bejelentette, Kálmán Olgát támogatják az előválasztáson

Kálmán Olga, az ellenzéki előválasztás DK-s jelöltje és Jakab Péter, a Jobbik elnöke (Forrás: Jakab Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jakab Péter, a Jobbik elnöke jelentette be közösségi oldalán, hogy a 2021-es előválasztáson Budapest II. kerületében Kálmán Olgát, a DK jelöltjét fogja támogatni a Jobbik.

– Kálmán Olgát nem kell bemutatni, országosan ismert műsorvezető, aki most a politikai közélet másik oldalán is bizonyít. Kétség nem férhet hozzá, hogy ha valaki, ő ismeri az ellenfeleket, és rá is lehet számítani a Fidesz-féle pártállam lebontásában – fogalmazott a politikus.

Mint írja, a főváros 4. sz. választókerületében komoly verseny várható, de „bárki legyen is az előválasztás győztese, a közös ügyet fogja szolgálni.”

Szerinte annak kell most győzni, aki a legerősebb, aki kérlelhetetlen ellenfele lesz Orbánéknak. A Jobbik úgy látja, hiába magasabb az életszínvonal a II. kerületben, mint az ország más régióiban, a Fidesz az itt élőket is bünteti. Kálmán Olgában látják a lehetőséget arra, hogy 2022-ben közös erővel visszaadják „a Budapesttől és ezen belül a második kerülettől kicsinyesen elszabotált támogatásokat”.

A körzetben Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa és a momentumos Berg Dániel lesznek Kálmán Olga ellenfelei az előválasztáson.

A Jobbik többek között beállt már a DK-s Varjú László, Szél Bernadett független képviselő és Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester mögé. A párt Budapest 15. választókerületében az MSZP-s Kunhalmi Ágnest támogatja, a 3-as számú választókerületében, a Hegyvidéken pedig a momentumos Hajnal Miklóst.