Jakab Péter: Épp eleget mostam már Márki-Zay szennyesét

Jakab Péter: Épp eleget mostam már Márki-Zay szennyesét

Jakab Péter (Forrás: Jakab Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokszor beszélgettek négyszemközt Márki-Zay Péterrel, és sosem rejtette véka alá, hogy vannak problémák a kampányával – fogalmazott az ATV Egyenes beszéd című műsorában Jakab Péter. A Jobbik elnöke szerint nem biztos, hogy mindig kétórás bejelentkezésekkel kell vinni egy kampányt, mert rengeteg a hibázási lehetőség, a kormányfőjelölt pedig szerinte hibázott is rengeteget. A rossz kifejezéseket nem szeretik sehol, fogalmazott Jakab Péter. 

A politikus már vasárnap este is arról beszélt, hogy Márki-Zay nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket, és ezután folytatják, de már a hódmezővásárhelyi polgármester nélkül. Most Rónai Egon kérdésére kifejtette, neki a kampány során sehol nem a Fidesz politikáját, hanem Márki-Zay kijelentéseit kellett magyaráznia. Állítása szerint azt mondták mindenhol, hogy ha ő nyert volna az előválasztáson, odahúzzák az ikszet, de Márki-Zayra nem szerették volna. Jakab úgy látja, amikor véget ért az előválasztás, ellenzéki fölény volt, és elemzők is úgy látták, hogy ha az ellenzék nagy hibákat nem vét, ez a meccs nyerhető. 

Jakab szerint hibás dolog a 2018-as Jobbik-szavazatokat számon kérni most rajtuk, mert aki erről beszél, nem nézi az elmúlt évek néppártosodási folyamatát. Igen, elmentek szerinte sokan a Mi Hazánkhoz vagy a Fideszhez, de ha nincs ez a változás, nincs összefogás. Úgy látja, ők inkább szavazókat hoztak a bizonytalanok táborából, de az elmúlt félévben hiába járták a vidéket, nem tudták megmagyarázni Márki-Zay hibás kijelentéseit. A kérdésre, hogy ő miért nem tudott vigyázni azokra a szavazókra, akiket állítása szerint egy éve hozott az összefogásba, azt mondta: a választó nem egy gép, és nem úgy működik, hogy Jakab Péter ráparancsol, tessék Márki-Zayra szavazni. De hiába, szerinte azt mondták, hogy ott van Márki-Zay, és félnek, hogy elviszik a fiaikat háborúba.

A felvetésre, hogy Jakab sem volt ott vasárnap este Márki-Zay mögött a színpadon, azt mondta: az elmúlt félévben mosta már eleget Márki-Zay szennyesét, most már nem akarja. Rónai rákérdezett, lemond-e, mint korábban Vona Gábor, erre Jakab azt válaszolta: amikor Vona távozott, még Toroczkai László volt a párt alelnöke. Jakab úgy látja, Vona nagyon csúnyán és gyáván vonult le a csatatérről, neki viszont esze ágában sincs a közösségét cserben hagyni. A Jobbik elnöke viszont úgy látja, a hatpárti együttműködés miatt nem kell aggódni, és centrális erőtér sincs, mert a Mi Hazánk szerinte a Fidesz szatellitpártja. 

A választásokról szóló percről percre közvetítésünket itt olvashatja!