Jakab Péter: Határőrséget, amíg nem késő!

Jakab Péter: Határőrséget, amíg nem késő!

Európába igyekvő menekültek tartanak az átkelőhely felé a görög határ mentén fekvő északnyugat-törökországi Edirne városában 2020. február 28-án (Fotó: MTI/AP/Ergin Yildiz)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nem lehet tovább várni: vissza kell állítani a 2008-ban megszüntetett határőrséget. Ha ugyanis a törökök által szélnek eresztett menekültek elérnek hozzánk, már nem lesz elég az alulfizetett, kimerült rendőr és biztonsági őr – közölte a Jobbik elnöke a legfrissebb hírekre reagálva. Jakab Péter a történteket úgy fogalmazta meg, hogy „Orbán Viktor barátja, Erdogan török elnök”, nem fogja tovább feltartóztatni az Európa felé tartó menekülteket.

Lapunk is beszámolt róla, hogy válaszul a 33 török katona életét követelő csütörtök esti légicsapásra, Törökország nem tartóztatja fel tovább a Görögországon és Bulgárián át az Európai Unióba tartó menekültek áradatát.

Törökország nem tartóztatja fel az Európa felé tartó menekülteket | Magyar Hang

Jakab Péter felidézte, immár négy éve annak, hogy Magyarország kormánya akkor is tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet hirdet, ha csak szállingóznak a menekültek. Ez azonban most könnyen változhat. – A válsághelyzet kormánypropaganda helyett hirtelen valósággá válhat, amire gyorsan, határozottan és egységesen kell reagálnunk. Határőr kell a kerítés mellé – fogalmazott a politikus.

A Jobbik benyújtja az Országgyűlésnek a szükséges javaslatot, az ellenzéki pártokat pedig arra kérik, hogy támogassák azt. – Most, amíg nem késő – fűzte hozzá Jakab Péter.