Jakab Péter levélben kéri Ursula von der Leyen segítségét

Jakab Péter levélben kéri Ursula von der Leyen segítségét

Jakab Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik jelzésére érkeznek Magyarországra januárban az EBESZ nemzetközi megfigyelői, írta közleményében a párt. Azt fogják vizsgálni, a választások tisztaságára hogyan hat a a Fidesz új lakcímtörvénye, amivel szerintük lehetővé teszik, hogy „mondjuk egy fáskamrába több százan jelentkezzenek be lakni, így csalva el a választást azokban a körzetekben, ahol szoros meccs várható.”

Jakab az ügyben levelet írt az Európai Bizottság elnökének, arra kérve őt, hogy ha kell, kötelezettségszegési eljárással kényszerítse ki a törvény visszavonását. A voksturizmus ugyanis a pártelnök szerint sérti a magyaroknak mint uniós állampolgároknak a szabad választáshoz fűződő alapjogát.

„Az Orbán-rezsim demokratikus ellenzékének csak egy tiszta választáson van esélye felülkerekedni, és végre egy olyan népszavazással szentesített Alkotmányt létrehoznia, amely egy »társadalmi szerződéssel« biztosítja a demokratikus fejlődés kereteit. Ezt akarja most minden eszközzel megakadályozni az Orbán vezette Fidesz. Sajnos a magyar Alkotmánybíróságot teljesen ellenőrzése alatt tartja Orbán, így oda nem érdemes fordulnunk. Mivel ezzel a törvénymódosítással a magyaroknak, és egyben uniós állampolgároknak, a szabad választáshoz való alapjoga sérül, ezért kérem Elnök Asszonyt, hogy kötelezettségszegési eljárásban kényszerítse ki a törvénymódosítás visszavonását. Ezenfelül kérem Elnök Asszonyt és az EB-t, hogy különösen szoros figyelemmel kísérje a magyar választási eseményeket” – írta levelében Jakab Péter.

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Ha legalább fél évre előfizet a Magyar Hang nyomtatott vagy pdf változatára, ajándékba adjuk a karácsonyi dupla számunkat! Az éves előfizetők pedig emellett választhatnak ajándéktárgyaink közül.

Karácsonyi akció!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Áchtung Baby