Jakab Péter levelet írt Kövér Lászlónak, Völner Pálról is kérdezte

Jakab Péter levelet írt Kövér Lászlónak, Völner Pálról is kérdezte

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetõje azonnali kérdést tesz fel Orbán Viktor miniszterelnöknek az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. május 31-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Remegjen a bajusz – ezzel a felütéssel posztolt Kövér László házelnökkel kapcsolatban Jakab Péter Jobbik-elnök, aki bejelentette: levelet írt a fideszes politikusnak.

Mint Jakab kifejtette, „ha ellenzéki képviselőkről vagy újságírókról van szó, akkor Kövér szerint oly' sokminden képes sérteni a tisztelt Ház méltóságát. Legfőképp az igazság”. – Most megkérdeztem tőle, vajon a vesztegetés elfogadásával vádolt Völner vagy épp a költségvetési csalással vádolt Simonka jelenléte mennyire sérti az Országház tekintélyét. Mondjuk egy kétharmados szavazásnál – jelezte a politikus.

Jakab a levélben egyébként többek közt azt a kérdést is felteszi Kövérnek: „Őszintén érdekelne, hogy véleménye szerint sérti-e az Országház méltóságát, hogy az Országgyűlés elnöke megnyilvánulásaival rendre emberi méltóságot sért, részrehajló módon, pártos elfogultsággal vezeti az üléseket, úgy könyököl az emelvényen, mintha még mindig csak a Trió sörözőben várna az italára, a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvényre fütyülve, a többpárti rendszeren alapuló képviseleti demokrácia védelme helyett a pártállami időket idéző, zavaros ideológiai okfejtést tart titkosszolgálati vezetőknek?”.