Jakab Péter már teljesen önállósodott

Jakab Péter már teljesen önállósodott

Jakab Péter Jobbik-elnök újraválasztása után 2022. május 7-én (Fotó: Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre látványosabban építi saját brandjét Jakab Péter, a legújabb, hogy a párt sajtóosztálya helyett már ő küldött ki közleményt is az újságíróknak. Mindezt ráadásul úgy, hogy a Jobbik döntése szerint a képviselőik csak a párt logójával ellátott anyagokkal dolgozhatnak.

Azóta, hogy bő egy hónappal ezelőtt – a körülötte elfogyott levegő miatt – lemondott a Jobbik elnöki posztjáról Jakab Péter, látványosan a saját arculatát építi. A Facebookon közzétett posztjaiban sem használja már a párt nevét vagy logóját, ehelyett „A nép pártján” szlogen jelenik meg mindig. Olyannyira, hogy már külön oldalt is létrehoztak ennek.

Értelemszerűen elindultak a találgatások, hogy Jakab Péter – akit azóta már a frakcióvezetői posztról is levettek – vajon kifelé tart-e a pártból.

Az Index megkeresésére a Jobbik sajtóosztálya azt közölte, hogy képviselőcsoportjuk hétfőn határozatot hozott a párt frakciótagjainak, képviselőinek arculathasználatáról. A döntés értelmében a jövőben képviselőik csak a párt arculati elemeivel, logójával ellátott anyagokkal dolgozhatnak, amelyben nincs is semmi meglepő, hiszen egy közösség, közös célokkal.

Jakab Péter ezt olyannyira nem tartja, hogy szerdán kora délután már közleményt is önállóan küldött ki a sajtó képviselőinek. Pedig a szokás az minden pártnál, hogy az egyes képviselők közleményei, csakúgy, mint a központi üzenetek és meghívók a párt sajtóosztályától érkeznek. Ráadásul az emailben meg sincs említve a Jobbik, csak annyi, hogy felhívták a figyelmet Jakab Péter országgyűlési képviselő határozati javaslatára, amelynek témája: „A politikai hátszéllel, hirtelen és aránytalanul meggazdagodott, kivételezett helyzetben lévő gazdasági szereplőkkel szembeni különadó bevezetéséről”.

A emailt a politikus korábban sokat bírált munkatársa, Molnár Enikő küldte ki. Vele kapcsolatban többen is sérelmezték, hogy még Jakab Péter elnöksége idején állítólag túl nagy formális és informális befolyással bírt.

Címkék: Jobbik, Jakab Péter

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.