Jakab Péter megkérdezte Orbán Viktort: Járt-e már orgián?

Jakab Péter megkérdezte Orbán Viktort: Járt-e már orgián?

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 14-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zsarolható-e a miniszterelnök – lényegében ezt akarta megtudni Jakab Péter, amikor az Országgyűlés ülésén igen konkrét kérdéseket tett fel Orbán Viktornak. A kormányfő a kínos részeket gond nélkül kikerülte.

Ha egy zsák krumpli 4,4 milliót ér, mennyit ér egy zsáknyi drog, amellyel Szájer József menekült a brüsszeli orgiáról – ezzel kezdte a parlamentben a Jobbik elnöke a miniszterelnökhöz intézett azonnali kérdését. Jakab Péterrel arra utalt, hogy nemrég 4,4 milliós bírságot kapott, amiért egy korábbi ülésen egy zsák krumplit próbált odaadni – egyébként sikertelenül – a kormányfőnek.

Jakab Péter ezután hosszabban is kitért Szájer József botrányára. Arról beszélt, hogy az ominózus orgia szervezőjének állítása szerint több fideszes politikus is járt már nála, ezért feltette a kérdést, hogy vajon kik lehettek azok. Külön rákérdezett Kövér Lászlóra, majd Orbán Viktornak szegezte a kérdést: Ön járt már ilyen partin? Az ellenzéki politikus szerint ugyanis tudni kell azt, hogy a miniszterelnök zsarolható-e.

Orbán Viktor egyetlen mondattal válaszolt: „a kérdést meghallgattam, megértettem, csak azt nem értem, az ön krumplijához mi köze van a miniszterelnöknek”.

Jakab Péter ezután már eltekintett a Szájer-ügytől és arról kezdett beszélni, hogy ellentétes az ország érdekeivel, amit a miniszterelnök tesz: Európát támadja és közben kelet felé kacsingat. A krumpli miatti büntetése kapcsán pedig csak annyit mondott, hogy „háromszor veri kenden Lúdas Matyi vissza”.

Orbán Viktor is kitért a krumplis ügyre, egyértelművé téve, hogy a parlamenti képviselőkre kiszabott büntetésekhez a kormánynak és kormányfőnek nincs semmi köze. Majd arról beszélt, hogy Magyarországnak az érdeke, hogy a világ minél több jelentős országával jó üzleti kapcsolatai legyenek. – Nem arra épül a külpolitikánk, hogy ellenséget, hanem barátokat gyűjtsünk – mondta. Szavai szerint Magyarország egy olyan ország, amely megengedheti magának, hogy minden jelentős nagyhatalom a barátja legyen.