Jakab Péter: Nem ítélek el senkit a szexuális beállítottsága okán

Jakab Péter: Nem ítélek el senkit a szexuális beállítottsága okán

Jakab Péter a Jobbik elvi nyilatkozatának bemutatásán, 2020. június 30-án (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Hogy a Fidesz kirekeszti az ellenzéket a nemzetből, tudjuk. Ők ilyenek. Kövér elvtárs megmondta, neki az ellenzék nem a nemzet része. Ezért akarunk nemcsak kormányt, de rendszert is váltani. A baj akkor lesz nagyon nagy, ha mi, ellenzékiek is ki akarjuk egymást rekeszteni, csak azért, mert nem mindenről gondolkodunk ugyanúgy – erről írt közösségi oldalán Jakab Péter, a Jobbik elnöke, egyben a párt miniszterelnök-jelöltje. Bejegyzése apropója, hogy a Jobbik a napokban fogadta el nemcsak a kritikák szerint homofóbbá módosított teljes pedofiltörvényt, de külön magát az ominózus homofób részeket is, erről itt írtunk. A pártot emiatt élesen kritizálta a Momentum, például Tompos Márton politikusuk szerint a Jobbik ezért bocsánatkéréssel tartozik.

– Rengeteg gyűlölködő üzenetet kapok, most épp nem kormánypártiaktól, mert van egy kérdés, amiről mást gondolok, mint a többi ellenzéki párt – fejtegette Jakab. – Nem ítélek el senkit és nem is rekesztek ki senkit se származása, se szexuális beállítottsága okán. Az iskolákban igenis szükség van arra, hogy a gyermekek felvilágosítást kapjanak a hozzáértő szakemberektől a szexuális másságról. Tudjanak róla, fogadják el. De nem értek egyet ennek a népszerűsítésével. Nagyon nem. Igen, nekem erről a kérdésről MÁS a véleményem, mint a többi ellenzéki pártnak, és ez nem lehet gond – írta, de az az ő posztjából sem derült ki, hogy a gyakorlatban mit is jelentene a homoszexualitás népszerűsítése.

Jakab azzal folytatta, a Fideszben egy vélemény van, más nem lehet. – Ők ilyenek. Egyhangúak. A rezsimek már csak ilyenek. Az ellenzék nem akar ilyen lenni. Mi egységesek vagyunk, de nem egyhangúak. Egységesek vagyunk, mégis sokszínűek. Ne ijedjünk meg ettől, kiváltképp, ha sokszínű, sokhangú Magyarországot szeretnénk, és nem olyat, ahol csak egy vélemény az elfogadott, a többit meg gyűlölni kell. Mert a mostani Orbán-rendszer épp ilyen. Mi pedig nem folytatni akarjuk, hanem lebontani – tette hozzá.