Jakab Péter: Nem zárultak le a tárgyalások a közös listáról

Jakab Péter: Nem zárultak le a tárgyalások a közös listáról

Az ellenzéki pártok vezetői

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A közös lista tekintetében eddig mindössze annyi döntés született, hogy nem lesz hetedik frakció, illetve Márki-Zay Péter kérését elfogadva a lista első 5 helyén az előválasztás miniszterelnök-jelöltjei fognak szerepelni az előválasztási eredmény sorrendjében, ezt követően a 6. helyen Tóth Bertalan, a 7-en pedig Ungár Péter fog megjelenni. Minden más kérdés még tárgyalás részét képezi, azokban döntés nem született. A Jobbik listájáról azután születik döntés, ahogy kialakul a közös lista összeállításának a szempontrendszere – ezt válaszolta Jakab Péter Jobbik-elnök az Alfahír megkeresésére.

Azért kérdezték meg, mert az Atv.hu hétfő délután arról számolt be, hogy információik szerit az összefogásban résztvevő pártelnökök a hét végén Márki-Zay Péter nélkül, de az ő tudtával tanácskoztak és megállapodtak a lista összeállításának szempontjairól, illetve arról, hogy nem kerülhetnek befutó helyre azok a roma politikusok, akiknek mandátumhoz juttatását Márki-Zay Péter kérte. Sőt, még egy pártok közötti lehetséges felosztásról is beszámoltak.

Ismert, a hetedik frakció elvetéséről és az első 7 helyről már hetekkel ezelőtt megállapodtak.