Jakab Péter Orbánnak: az „aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop” hitelesebb kampányszöveg lenne

Jakab Péter Orbánnak: az „aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop” hitelesebb kampányszöveg lenne

Jakab Péter a parlamentben 2021. május 30-án (Forrás: Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mekkorát fordult a világ! – címmel Facebook-bejegyzésben reagált Orbán Viktor szokásos reggeli rádióinterjújára Jakab Péter. A Jobbik elnöke szerint érdekes, hogy a miniszterelnök szerint az áremelkedésről nem ő tehet, hanem a világ, és ez ellen nem tudja megvédeni az országot, legfeljebb hatósági árassá teszi a csirke far-hátat. Amikor viszont a háttérhatalom ellen kell megvédeni az országot, akkor mindig győzedelmeskedik a kormányfő.

A politikus szerint a megoldás a világelső, 27 százalékos áfa csökkentése, a bérek emelése lehetett volna. Ehelyett 12 év alatt oda jutottunk, hogy az Unió második legszegényebb országává váltunk. Majd Jakab felhívja a figyelmet, hiába hirdeti Orbán, hogy előre megyünk, nem hátra, az igazság az, bizony hátrafelé haladunk. Majdnem leghátra.

Azt is a miniszterelnök szemére veti, hogy Orbán szerint ugyan az állami egészségügy biztonságot ad az embereknek, illetve hogy a kormány nem ad közpénzt a magánegészségügynek, ehhez képest „lerohasztották az egészségügyet, Kóka János budai magánklinikáját viszont épp most tolták meg több százmillió forint közpénzzel.”

Végül új szlogent javasolt a miniszterelnöknek, az előre megyünk, nem hátra helyett. Szerinte az „aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop" hitelesebb kampányszöveg lenne.