Jakab Péter örül, hogy egy fontos kérdésben sikerült meggyőzniük Márki-Zayt

Jakab Péter örül, hogy egy fontos kérdésben sikerült meggyőzniük Márki-Zayt

Jakab Péter gyerekkorának kedvenc ízei (Fotó: Jakab Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután a Jobbik-közeli Alfahírnek adott interjújában Jakab Péter burkoltan lehülyézte Márki-Zay Pétert új évi köszöntője miatt, legújabb Facebook-posztjában ismét megemlítette az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét egy gazdasági téma kapcsán.

A Jobbik elnöke a posztban arról írt, hogy az Európai Unió egyik legszegényebb nemzete nem fizetheti tovább Európa legmagasabb áfáját. Mint hozzátette, meg kell állítani a drágulást, ezért az új nemzeti egységkormány csökkenteni fogja az alapvető élelmiszerek adóját, gondoskodva arról is, hogy az adócsökkentés eljusson a vásárlókhoz. 

Ezen a ponton szúrta be mondandóját a miniszterelnökjelöltről, miszerint „külön öröm, hogy bár Márki-Zay Péterben voltak kételyek az áfacsökkentés fontosságáról, végül sikerült meggyőznünk ennek nélkülözhetetlenségéről.”

Ezután arról értekezett a pártelnök, abban rejlik az igazi erejük, hogy képesek hatni egymásra, képesek meggyőzni a másikat, és képesek kompromisszumokat kötni a nemzetért.

Jakab Péter egyébként azért ment neki az alfahíres interjúban Márki-Zaynak, mert utóbbi arról beszélt: az ellenzéki összefogás esélyeit növelheti, hogy „Covid miatt is megtizedelt időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre.” Emiatt a megfogalmazás miatt aztán számos kritika érte a hódmezővásárhelyi polgármestert kormányoldalról, de ellenzékből is.