Jakab Péter szerint Vona Gábor „keserű ember”

Jakab Péter szerint Vona Gábor „keserű ember”

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 14-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A parizerből nem én csináltam kampányt, hanem a Fidesz – többek közt erről beszélt Jakab Péter Jobbik-elnök az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedden este. A politikus azt is mondta, ő egy egyszerű ember, aki pontosan úgy él, mint bárki más. Például azért, mert pártelnök és frakcióvezető lett belőle, még nem kezdett el urizálni, luxusgéppel járni vagy luxusjachtozni. – Innen a stúdióból egy budapesti panellakásba fogok haza menni, és egy pohár tejfölt fogok megenni – osztotta meg a nyilvánossággal.

A beszélgetés során szóba került az interjú is, amit Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere a Magyar Hangnak adott. A városvezető ugyanis azzal kritizálta a Jobbikot, a kommunikációjuk „végtelenül proli”. Erre Jakab úgy reagált: ő nem a budai elitből érkezett a politika vilgába, hanem a vidék valóságából, ismeri a húsba vágó problémákat, és ezekről úgy fog beszélni, ahogy az emberek is beszélnek róla egymás közt, „sokszor nyersen, sokszor karcosan, de mindig őszintén”.

A politikust Vona Gábor, a Jobbik volt pártelnökének kritikájáról is kérdezték, Vona ugyanis azt mondta a a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában, szerinte sem a parizer győzi meg a választókat, a Jobbik egy médiapárt lett, miközben már nincsen hálózata, csak a szervezeti mítosza létezik. – Keserű ember keserű szavai – kommentálta ezt Jakab. Szerinte Vona Gábornak megvolt a lehetősége, hogy kormányt váltson 2018-ban, ehhez összefogás kellett volna, ami nem volt, helyette Fidesz-kétharmad lett. Hozzátette: jelenleg 3000 új jelentkező akar belépni a Jobbikba.

Ronald Laudernek, a Zsidó Világkongresszus elnökének a kormánypárti Magyar Nemzetben megjelent levelére is reagáltatták a politikust. Ebben Lauder azt írta, bár néhány jobbikos politikus bocsánatot kért, nem őszinték ezek a nyilatkozatok, vannak még antiszemiták a pártban. Jakab erre azt elevenítette fel: miután a párt vezetője lett, már az első elnökségi ülésen kezdeményezték Kulcsár Gergely tagjuk kizárását, aki meggyalázott egy zsidó emlékművet. Emellett furcsállta, hogy a levelet nem Orbánnak címezték, mert például ő tűr meg olyan vezetőket az államigazgatásban, akik Európát gázkamrázzák.

A műsorból kiderült az is, Jakab egyéniben is tervez indulni, „Miskolc a szívügye”.