Jakab Pétert is megihlette, hogy „piros lett a paradicsom, nem sárga”

Jakab Pétert is megihlette, hogy „piros lett a paradicsom, nem sárga”

Jakab Péter gyerekkorának kedvenc ízei (Fotó: Jakab Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lendvai Ildikó után Jakab Pétert, a Jobbik elnökét is megihlette a kormány „Magyarország előre megy, nem hátra”, így a kampány 2020-2021 fordulójára nótaátköltésbe csapott át.

Orbán Viktor miniszterelnök szilveszteri videójában nyilvánvalóvá tette, hogy nem tévedtek azok, akik a „Magyarország előre megy, nem hátra” szlogent a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” kezdetű nóta dallamával kötötték össze. A kormányfő még csak nem is a dal egy autentikus változatával, hanem egy mulatós diszkóváltozattal búcsúzott a választóktól és a 2021-es évtől.

A szokatlan köszöntő ellenzéki politikusokat is megihletett, de nem mulatós zenével aláfestett videók készítésére, hanem a nóta átköltésére. Az ismert dallamról elsősorban az áremelkedés jutott az eszükbe.

Először Lendvai Ildikó rukkolt elő az inflációs változattal, az MSZP-s politikus után pedig csütörtökön pedig Jakab Péter, a Jobbik elnöke állt elő a sajátjával. Nem meglepő módon egyiküknek sem az jutott eszébe a paradicsomról, hogy piros, hanem az, hogy az élelmiszerek ára egyre magasabb. – Piros a paradicsom, nem sárga, soha nem volt ilyen magas az ára. Rekord itt az infláció, s az áfa, a kenyér se volt soha még ilyen drága – írta Jakab.

Jakab Péter a versikéhez a 168 óra cikkét csatolta, amelyben az RTL összefoglalója nyomán arról írnak: tovább folytatódik az élelmiszerárak emelkedése az új évben is, januárban ugyanis 10-15 százalékkal tovább emelik a liszt árát a malmok, miközben a KSH elemzése szerint tavaly már 433 forintba került átlagosan egy kiló kenyér Magyarországon.

Címkék: Jakab Péter