Jámbor András: Meghátrált a kormány

Jámbor András: Meghátrált a kormány

Tüntetés a Fudan ellen (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy nappal a tüntetés után simán kiírhatjuk, hogy az eddigi tiltakozások, a budapesti konzultáció és a szombati tüntetés után meghátrált a kormány – ezt közölte a Fudan elleni demonstrációt szervező Jámbor András. Az újságíróból lett képviselő-jelölt arra hivatkozott, hogy Schanda Tamás államtitkár már pedzegette, hogy csak a választások után döntenek a kínai egyetem budapesti kampuszáról, most pedig Gulyás Gergely már népszavazást emlegetett.

Lapunk is beszámolt róla, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Mandinernek adott interjúban jelentette be, támogatják, hogy ha a beruházás feltételei ismertek, akkor a budapestiek népszavazáson dönthessenek arról, akarnak-e Fudan Egyetemet.

Jámbor András szerint eddig nem erről volt szó, hiszen az Országgyűlés előtt van a törvény, bejelölve a Fudan és a Diákváros helyével. – Pontosan ezért nevezem ezt még csak meghátrálásnak, nem győzelemnek! – írta, hozzátéve, hogy Gulyás bejelentése után még világosabb, hogy a Fudant megakadályozni ebben a formában és a Diákvárost felépíteni csak és kizárólag egy kormányváltással lehet.