Jámbor András végiggondolja, felvegye-e a mandátumát

Jámbor András végiggondolja, felvegye-e a mandátumát

Jámbor András

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sok olyan szellemi munkát mulasztott az ellenzék, amelyet el kellett volna végezni – erről beszélt a 444-nek Jámbor András, aki a Ferencvároshoz-Józsefvároshoz tartozó körzetet nyerte meg vasárnap este. Az ellenzéki induló még gondolkodik rajta, felvegye-e a mandátumát.

„Erősen az a véleményem, hogy a választóim többsége azt akarja, felvegyem a mandátumomat. De végig kell gondolni, leváltható-e választásokon egy ilyen autokrácia. Ha a válasz nem, akkor azt a szellemi munkát kell elvégezni, hogy egy parlamenti mandátum vagy egy választáson való indulás milyen stratégiát szolgál” – fogalmazott a politikus.

Jámbor szerint továbbá nem érdemes felelősöket keresni, nem akarja elkezdeni a „ki a hibás?”-játékot, arra viszont rá kell kérdezni szerinte, hol rontották el, milyen társadalmi mozgásokat nem láttak, és mi az a stratégia, amivel le lehet váltani a Fideszt, ha egyáltalán. Úgy látja, meg kell nézni, milyen töredezettsége van a társadalomnak, és az mit jelent. A propagandát is egy adottságnak gondolja, a kérdés szerinte, hogy milyen stratégiát lehet erre alkotni. Úgy véli, ha elindulnak a választáson, akkor mindenképp ki kell találjanak, mit kezdenek a pártállammal mint adottsággal.