Jancsikát karácsonyra

Jancsikát karácsonyra

Gazdára váró kutya (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Részletek a Magyar Hang december 20-i (2019/51-52.) számában megjelenő riportunkból!

Valaki a vasúti sínek közé tett egy nejlonzacskót és a zacskó mozog – érkezett a bejelentés az állatvédőkhöz. Rohanás, még nem csapta el a vonat, a szatyor még mozog, benne egy csonkított farkú, felvágott hasú kölyökkutyával, aki még él. Műtétek, hosszú lábadozás, rengeteg törődés, Lucky, a német juhász jellegű keverék az etyeki menhelyen jön rendbe testileg, lelkileg és később innen kerül gazdához. Ma már boldog családtag.

(...)

Az etyeki menhelyen elsősorban bántalmazott, rossz körülmények között tartott, sorsukra hagyott kutyák mentésével foglalkoznak. – Nincsenek főállású munkatársak, itt mindenki önkéntes – mondja Botka Zsolt, a menhelyet működtető Etyeki Állatvédő Egyesület elnöke, aki civilben egy vagyonvédelmi cég igazgatója.

(...)

„Én nem vagyok állatkínzó, csak elborult az agyam" | Magyar Hang

„Akinek stílusa van, mindene van” – nem tudom, honnan az idézet, a Google sem adja ki, mindenesetre Ziggi kutya nagyon elegáns kis sáljával a nyakában. Vidéki srác, felmenőit illetően terelőkutya mix, de be kell látni, az elegancia független a földrajzi koordinátáktól. Szívem szerint még viccelődnék ezen, miközben újabb látogatók viszik sétálni a fiatal kant, azután megtudom: ő a menhely bálamadzagos kutyája, aki borzalmas állapotban került az etyeki menhelyre. A nyaka húsig szét volt vágva a belenőtt kötéltől, ezért legelőször kórházba került, ott több műtétet végeztek rajta, utána pedig ideiglenes gazdinál lábadozott. Ma már gyógyul, és a sálját is lassan elhagyhatja.

(...)

A Magyar Állatvédők Országos Szervezete tavaly márciusban nyílt levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben többek közt azt írják, hogy „A mai magyar állatvédelem válságos állapotban van. Javaslatunk szerint haladéktalanul szükség van egy új nemzeti ebrendészeti stratégia kidolgozására, valamint a kóbor és gazdátlan állatok túlszaporodását megfékező országos kutyaivartalanítási programra.”

Hogyan zajlik a karácsony az állatmenhelyen? Miért járnak oda 10-12 éves gyerekek? Mekkora állami támogatás jut évente egy menhelyi kutyára? Mennyi kóbor kutya van Magyarországon? A válaszokat keresse a Magyar Hang december 20-án megjelenő ünnepi számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/51-52. számban?Itt megnézheti!