Járványügyi szabályt szeghetett a fideszes polgármester, kihallgatta a rendőrség

Járványügyi szabályt szeghetett a fideszes polgármester, kihallgatta a rendőrség

Bálint Istvánné, Bicske fideszes polgármestere és Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: Bálint Istvánné Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy korábban lapunk is megírta, Bálint Istvánné, Bicske kormánypárti polgármestere a járványügyi szabályok ellenére a városháza előtti téren január 2-án megtartott koncertre és politikai évértékelőre invitálta a város lakóit. A rendezvényre ingyen forralt borral csalogatták a város polgárait, akik egy videó tanúsága szerint szép számban meg is jelentek a rendezvényen.

A Magyar Hanghoz eljutott információk szerint a bicskei polgármester által szervezett rendezvény a rendőrség gyanúja szerint is jogsértő lehet, összesen öt eljárást: négy szabálysértésit és egy közigazgatási hatósági eljárást indítottak, az eljárás alá vont személy pedig maga a fideszes polgármester, Bálint Istvánné.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya lapunk kérdésére megerősítette, hogy az öt ügyből kettőben már ki is hallgatták Bálint Istvánnét.

Szerettük volna megismertetni olvasóinkkal a polgármester asszony álláspontját is a kérdésben, illetve megadni neki a lehetőséget, hogy bemutathassa az ő szemszögéből is az eseményeket, ezért kérdéseket küldtünk neki. Többet között arra vártuk a válaszát, hogy szerinte mi lehet a szabálysértési ügyek kifutása és hogy elmarasztalásra számít-e Bálint Istvánné az eljárások végén. Megkérdeztük azt is a fideszes városvezetőtől, hogy mivel védekezett a rendőrségi kihallgatáson, megbánta-e azóta, hogy ilyen rendezvényt szervezett a koronavírus-járvány kellős közepén, és hogy a kormány ezt tiltó rendelete ellenére miért osztogattak alkoholt a január 2-i rendezvényen.

Bálintné meglehetősen rövid választ küldött lapunknak, azt írta: „köszönöm a megkeresését és a lehetőséget, de az Ön által említett január 2-ai ügyben a vizsgálat lezártáig nem kívánok nyilatkozni”.

Bicske polgármestere, Bálint Istvánné akkor került legutóbb az országos média érdeklődésének középpontjába, amikor kiderült, hogy együtt dolgozik Hajdú Péter adócsalásért elítélt producerrel Mészáros Lőrinc felesége tévécsatornáinak igazgatóságában. Akkor lapunk megkérdezte Bálint Istvánnét, nem gondolja-e, hogy rossz fényt vet a cégükre, hogy az ítéletet követően is vezérigazgató maradhatott a többek között költségvetési csalásban bűnösnek talált és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Hajdú Péter. Bálintné akkor annyit közölt lapunk olvasóival, hogy „nem akar a Magyar Hangnak semmit mondani”.