Jászberényben eddig nagy a szavazási kedv

Jászberényben eddig nagy a szavazási kedv

A fotó illusztráció. Budapest, 2019. október 13. Kutya a szavazófülkében gazdájával az önkormányzati választáson a XII. kerületi Testnevelési Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumában kialakított 22-es számú szavazókörben 2019. október 13-án. MTI/Mónus Márton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többen mentek el szavazni Jászberényben a megismételt polgármester-választáson délelőtt kilenc óráig most, mint az október 13-i önkormányzati voksoláson. A valasztas.hu adatai szerint 1873 ember adta le eddig a szavazatát, ami 8,72 százalékos részvételi arányt jelent. A szűk egy hónappal ezelőtti választáson alig volt 7 százalék felett ugyanekkor ez a szám.

A településen október 13-án szoros verseny volt: 14 szavazattal győzött a jobbikos, egyben összellenzéki Budai Lóránt a fideszes Szabó Tamással szemben. Riportunkból megismerheti a helyet, ahol a Fidesz érvel a gazdasági bevándorlók mellett.

A jászsági város mellett számos más településen is megismételt választást tartanak, így például Szekszárdon, ahol két egyéni választókerületben kell újra az urnákhoz járulniuk a helyieknek. A vasárnapi döntésen sok múlik, hiszen jelenleg az a helyzet, hogy a fideszes Ács Rezső a polgármester, a közgyűlésben azonban többségben van az ellenzék, éppen két mandátummal szárnyalják túl a kormánypártot. Vagyis, megtarthatja, de el is veszítheti közgyűlési többségét az ellenzéki pártok szövetsége.

Roma szavazatokkal fordíthat a Fidesz Szekszárdon | Magyar Hang

Összesen az ország tíz településén, 38 szavazókörben kell vasárnap új voksolást tartani.