Jég- és hódara, többórás napsütés várható

Jég- és hódara, többórás napsütés várható

Képünk csak illusztráció! Virágzó aranyesõ hóesésben Nyíregyházán, a Krúdy Gyula utcában 2021. április 6-án. Télies az idei tavasz (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap nyugat, északnyugat felől tovább csökken a felhőzet. A gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, de főleg az ország keleti harmadában estig még lehetnek erősen felhős körzetek. Ott elszórtan kialakulnak záporok, néhol esetleg jégdarával, hódarával, itt-ott az ég is megdörrenhet.

Másutt legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat elő. Az északnyugati, északi szelet sokfelé erős, főként a dunántúli hegyekben néhol viharos lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 15 fok között alakul. Késő estére -1 és 6 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Vasárnap időjárási front már nem lesz felettünk, de a térségünkbe áramló hidegebb levegő miatt a hidegfrontra érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok, kopásos jellegű ízületi problémák, vérnyomás-ingadozás, valamint keringési promlémák is jelentkezhetnek. A szeles időben erősödhetnek a fejfájásos tünetek, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Nehéz nap vár a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést, figyelmeztet az Időkép.

 

 

Címkék: időjárás