Jobbik-belháború: Brenner Koloman lehet Sneider Tamás utódja

Jobbik-belháború: Brenner Koloman lehet Sneider Tamás utódja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzéki párt képviselője, Brenner Koloman az Alfahírnek megerősítette, hogy Jakab Péter pártelnök-frakcióvezető őt javasolja az Országgyűlés alelnökének, és amint ez a felkérés formálisan is megtörténik, ezt kész elfogadni.

Korábban Jakab Péter ugyancsak a portálnak adott interjújában beszélt arról, hogy országgyűlési alelnöknek Brennert fogja a frakcióvezetés figyelmébe ajánlani, miután Sneider Tamás – akit másfél hete szólította fel lemondásra a Jobbik vezetése – kilép a frakcióból, a helyére felkért Balczó Zoltán pedig tovább adta a lehetőséget. Brenner Koloman elmondta azt is, hogy nagy megtiszteltetésnek tartja a felkérést, amelyet Balczó is támogat.

A jelölésről formálisan a jövő hét elején dönthet a párt vezetése, ezt követően az Országgyűlés erre illetékes bizottsága, valamint parlamenti szavazás erősíti meg a kinevezést.

Brenner Koloman az ELTE habilitált egyetemi docense, német nyelvész, a Jobbik oktatási szakpolitikusa, akit Jakab Péter a párt értelmiségi holdudvarának vezetőjeként nevezett meg interjújában. Brenner jelenleg a Jobbik frakcióvezető-helyettese, és 2018-ban szerzett mandátumot a párt országos listáján.

A Magyar Hang is beszámolt róla nemrég, hogy a Jobbik visszahívta 2014 óta betöltött parlamenti alelnöki tisztségéből Sneider Tamást, aki a képviselőcsoportban kialakult „méltatlan helyzetre” hivatkozva a hét elején bejelentette, hogy kilép a párt frakciójából és lemond az országgyűlési alelnöki posztjáról. Vele együtt távozik Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea, mindannyian Jakab Péter pártelnök tevékenységével indokolták a döntésüket.