Jobbik: Jakab Péter azt tanácsolta Szilágyi Györgynek, tegyenek feljelentést

Jobbik: Jakab Péter azt tanácsolta Szilágyi Györgynek, tegyenek feljelentést

Szilágyi György, a Jobbik egyik alelnöke (Fotó: Szilágyi György / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A helyszínen tartózkodók semmilyen erőszakos cselekményt nem láttak a tavaly decemberi, ököritófülpösi rendezvényen – válaszolta megkeresésünkre a Jobbik Sajtóosztálya. A kormánypárti Bors által megírt ügy kapcsán kerestük őket, mely szerint Szilágyi György élettársával szemben az említett rendezvényen nemi erőszakot kísérelt meg egy volt jobbikos polgármester. A lap azt is állította, hogy az etikai eljárás megkezdését a párt vezetése nehezítette, ezt viszont Jakab Péter és a Jobbik is kategorikusan cáfolta, és jogi eljárást helyeztek kilátásba. 

Kerestük a Jobbikot, Szilágyi Györgyöt és a rendőrséget is a történtekkel kapcsolatban. Most válaszolt a párt sajtóosztálya, azt írva, hogy a helyszínen tartózkodók semmilyen erőszakos cselekményt nem láttak, feléjük jelzés sem érkezett. Ha történt volna ilyen, azonnal hatósági eljárást kezdeményeztek volna – fűzték hozzá.

„Most, közel fél évvel a történtek után – múlt hét hétfőn – az érintett hölgy etikai eljárást kezdeményezett az ügyben, amit a párt azonnal el is indított, erről pedig az érintettet tájékoztatta is a bizottság. Emellett Jakab Péter azt tanácsolta Szilágyi Györgynek, ha bármi ilyet tapasztaltak, akkor ne pusztán etikai bizottsághoz forduljanak, hanem a nyomozati szervekhez is, hisz érdemi megállapítást ők tudnak tenni az ügyben. Erre Jakab Péter ígéretet is kapott” – tette még hozzá lapunknak megküldött válaszában a Jobbik.

A Telex időközben elérte Szilágyi Györgyöt, aki azt mondta, a történet igaz abban a formában, ahogyan a lapokban megjelent. Állítása szerint magánbeszélgetéseken kérte, hogy foglalkozzon az üggyel az elnökség, ennek ellenére korábban nem indult belső vizsgálat. „Még csak elnökségi ülés sem volt december óta” – jelentette ki. Ezek után döntött a sértett úgy, hogy a párt etikai bizottságához fordul, ez 10 nappal ezelőtt történt meg, a rendőrségi feljelentés pedig most kedden.

Szilágyi azt mondta, élettársa „nem akart a Jobbiknak ártani, nem akart a figyelem középpontjába kerülni. Végig abban bízott, hogy a párt vezetése nagyon gyorsan kezelni fogja az ügyet és igazságot szolgáltat”.