Jobbik: Örülünk Márki-Zay Péter győzelmének

Jobbik: Örülünk Márki-Zay Péter győzelmének

Brenner Koloman (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A néppárti Jobbik teljes mellszélességgel és fegyelmezettséggel támogatja az előválasztást megnyerő miniszterelnök-jelöltet” - mondta a Magyar Hangnak Brenner Koloman a Jobbik országgyűlési képviselője az előválasztás 51 százalékos feldolgozottságnál. (Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy Márki-Zay Péter lesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.)

A jobbikos politikus szerint az a legfontosabb, hogy minél többen menjenek el jövő áprilisban szavazni, valamint hogy a többi ellenzéki párttal közösen leváltsák „Orbán Viktor és a Fidesz egypárti túlhatalmát megvalósító rendszerét”.

„Az ellenzéki együttműködésben nincs apróbetűs rész, így az összefogás egyetlen jobbközép, keresztény-szociális pártjaként örülünk Márki-Zay Péter győzelmének” - mondta a Magyar Hangnak Brenner Koloman, aki az első fordulóban Sopronban megnyerte az egyéni képviselői előválasztást.

Arra a kérdésünkre, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester mozgalmának frakcióalakítási törekvését támogatja-e a Jobbik, Brenner azt nyilatkozta: ez majd a pártelnökök és Márki-Zay megbeszélésén múlik, ám ez eddig nem vetődött fel, az eredeti konstrukció ilyen szcenáriót nem tartalmazott.

Az Országgyűlés alelnöke szerint nem a képviselőcsoportok száma számít, hanem hogy a jelenlegi ellenzéknek a tavaszi választások után legalább 101 képviselője legyen a törvényhozásban és így többségbe kerüljön. Brenner Koloman azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a Jobbik az ellenzéki egység pártján áll, bíznak benne, hogy ezt meg lehet őrizni, ebben pedig kiemelkedő felelőssége lesz a vasárnap este megválasztandó miniszterelnök-jelöltnek.