Jobbik: Milyen fizetségről és transzportról beszéltek a cigányok Miskolcon?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik választ vár a Fidesztől arra a kérdésre, hogy milyen „fizetségről” és milyen „transzportokról” beszéltek cigány emberek a Fidesz miskolci eredményváróján – mondta Jakab Péter, a Jobbik szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján.

A hvg.hu tárt fel a vasárnapi miskolci önkormányzati képviselőválasztáson visszaélésre gyanút adó körülményeket, ezekre hivatkozva kifejezte pártja óhaját is, miszerint „szeretnék, ha elindítanák a nyomozást választási csalás gyanúja miatt”. Jakab Péter bejelentése szerint az ellenzéki jelölt, Erdei Sándor (művésznevén Rokker Zsoltti) – ügyvédje segítségével – még ma megteszi a feljelentést. Az eredményekből is látható, hogy a Fidesz azokban a körzetekben nyert „brutális mértékben”, ahol romák laknak, ha ezeket nem számítanák, nagyon szoros eredmény született volna Miskolcon – mondta.

A hvg.hu szerint komoly kétségek merültek fel a választás tisztaságát illetően azon a miskolci önkormányzati képviselő-választáson, amelyen a Rokker Zsolttiként ismert Erdei Sándorral szemben egy megegyező nevű és egy Zsolt keresztnevű jelöltet is indítottak. A választók megtévesztésére irányuló jelölés miatt a Fideszre terelődött a gyanú. Végül aztán a kormánypárti jelölt nagy fölénnyel (1145–698 szavazat) nyerte meg a választást Rokker Zsolttival szemben, a kamujelöltek csak néhány szavazatot kaptak. Ám a hírek szerint a szavazókat más, törvénysértő módon befolyásolták...

A hvg.hu tudósítója fültanúja volt annak, hogy „a vasárnapi választás fideszes győztesének ünnepségén egy kormánypárti szervező »transzportról« és »fizetségről« egyeztetett nagy számban érkező »szavazatszállítókkal«".

Az is feltűnt a hvg.hu munkatársának, hogy a két jelölt között „a tíz szavazókör közül abban a – zömében leszakadtabb, elmaradottabb utcákat magában foglaló – háromban volt kiugró a különbség, ahonnan a választás napján az ellenzéki jelöltet támogató pártokhoz több bejelentés is érkezett arról, hogy a fideszes aktivisták ötezer forintot ajánlottak állítólag roma szavazóknak a választási részvételért. Ezekben a szavazókörökben 34-146, 36-126 volt az arány Erdei és a fideszes jelölt között, míg a többiben sokkal kiegyenlítettebb volt a verseny, 61-71, 146-140-es eredményekkel. A választást követően a Fidesz pártirodájának udvarán felállított sátorban, élőzenés mulatsággal ünnepelte – már urnazáráskor – a győzelmét, volt olyan érkező csoport, akiket zavarukban az említett fideszes szervező azzal terelgetett a sörös és virslis pulthoz, hogy »ne szégyenlősködjenek«”. 

Az Erdei Sándort támogató ellenzéki pártok – sajtóértesülések szerint – bejelentést tettek a helyi választási bizottságnál.

A választás részletes adatait megnézve az látszik, hogy egy szavazókörben nyert Erdei Sándor (146-140), a többi kilencben pedig Nagy Ákos. Ám a 447 szavazatnyi különbségből 290 három szavazókörben jött össze, ezekben körülbelül 100 volt a szavazatkülönbség, míg a maradék hétben átlagban 20-30.

Kerestük Erdei Sándort, de egyelőre nem értük el.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.