Jobbik: Támadás érte a párt több e-mail fiókját

Jobbik: Támadás érte a párt több e-mail fiókját

Sneider Tamás, Volner János és Toroczkai László (Fotó: Facebook/Volner János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik jelenlegi irányvonalával szembeni kritikájának adott hangot Volner János abban a levélben, amit péntek reggel a kormánypárti Figyelő közölt teljes terjedelmében. A választókerületi elnökökhöz és szervezőkhöz intézett üzenet erős mondatokat tartalmaz. „Bocsánat, de én nem kurvának álltam” – szögezte le a képviselő, aki egyébként nem először tette egyértelművé, hogy nem minden jobbikos lépéssel ért egyet. A pártból kizárt Dúró Dóra is beszélt már arról, hogy Volner nem támogatta az eltávolítását. Ebből is sejthető volt, hogy a jövőben akár a Mi Hazánk mellett is felbukkanhat a politikus.

A képviselő az Indexnek elismerte a levél valódiságát, kiváltó okként pedig a legutóbbi elnökségi ülésre hivatkozott. A lap úgy tudja, itt Sneider Tamás elnök és Gyöngyösi Márton azt részletezte, hogyan köthetnének szorosabb szövetséget az LMP-vel. Volnernek elmondása szerint ez nem tetszik, és szerinte mindennek „az égvilágon semmi köze nincs” az általa is támogatott néppártosodáshoz. Az alelnök úgy látja, a zöldpárt aktuálisan az önfelszámolás útján halad, a szövetséggel pedig „immár nyíltan felvállalva létrejönne a Jobbik balliberális oldallal történő összeborulása”.

Dúró Dóra: Nem mindig kell radikálisabbnak lenni a Fidesznél - Magyar Hang

Kötelezővé tennék, hogy az anya meghallgassa a magzati szívhangot, mielőtt dönt. Interjú.

Volner nehezményezte az is, hogy „ma már a DK jelöltjét segítjük választási győzelemhez a fővárosban.” Mindez erős állítás, ha a politikus a XV. kerületi időközi választást érti alatta. Németh Angélát bár valóban támogatta a DK is, de nem a párt jelöltje, és a Jobbik nem állt ki mellette, csupán nem indított mást. Ha megteszi, akkor is maximum a Fideszt segíthette volna győzelemhez, de a szervezet nem túl jelentős helyileg. A 2014-es önkormányzati választást a DK-s Hajdu László 43,89 százalékkal nyerte, míg a jobbikos Monostori Zsolt akkor 8,97-et kapott.

Volner az Indexnek azt mondta: támogatta, hogy a Jobbiknak „mérsékelnie kell a korábbi álláspontját”, viszont a „balra tolódást” megakadályozná. A párt alelnöke az LMP-t jelenleg „oszló hullának” tartja. A pártból ugyanakkor nem távozna, sőt, ő maga indulna elnöknek.

Nemzeti ellenállást hirdetett az Orbán-rendszer ellen a Jobbik - Magyar Hang

A rendszer egyre inkább diktatórikus, egyre inkább lenézi a magyar embereket, egyre inkább korrupt – mondta Sneider Tamás.

Ander Balázs jobbikos politikus közölte a Facebook-oldalán, hogy minderre szintén körlevélben reagált Szabó Gábor. A pártigazgató szerint Volner „valótlanságokat állít, ugyanis az elnökség kizárta már az MSZP-vel, DK-val, Momentummal való országos összefogás lehetőségét, a DK-val és MSZP-vel meg önkormányzati szinten sem tartjuk ezt elképzelhetőnek. (…) A Momentummal és az LMP-vel sincs ilyen tervezve országosan, sőt jelenleg még az is vita tárgyát képezi, hogy az LMP-vel mennyire lehetséges önkormányzati szinten összefogni, pedig ezt szeretné néhány jobbikos szervezet.” Szabó szerint az sem igaz, hogy a májusi tisztújító kongresszus óta a tagság jelentős része kilépett, miután „kevesebb mint 7 százalék” távozott.

A pártigazgató úgy látja, hogy valakik „minden eszközzel meg akarják akadályozni a Jobbik talpra állását és újbóli erősödését.” A jobbikos parlamenti frakció a délutáni ülésén tárgyalja majd a kialakult helyzetet.

Frissítés: A Jobbik közben arról adott ki közleményt, hogy a reggeli órákban húsz, a párthoz kötődő e-mail fiókot ért támadás, Volner levelével egy időben. „Nyilvánvaló, hogy a Fidesz, és a Fidesszel összejátszó erők meg szeretnék akadályozni a legerősebb ellenzéki párt előretörését, és akcióikkal megpróbálják elterelni a figyelmet többek között Orbán Viktor luxusutazásairól” – közölte a párt sajtóosztálya.