Jogsértő tartalom miatt kapott bírságot a Pesti TV

Jogsértő tartalom miatt kapott bírságot a Pesti TV

Pesti TV (Fotó: Pesti TV Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négyszázezer forintos bírságot szabott ki az NMHH Médiatanácsa a Pesti TV tavaly december 22-én sugárzott műsora ellen – számolt be a Media1 pénteken a szervezet közleményére hivatkozva. A bejelentő a Pesti Galeri nevű műsor Gulyás Márton és a Partizán Magyarországra is elhozta a transznemű karácsonyt című részét sérelmezte.

Az NMHH vizsgálata megállapította? „A testület az emberi méltóság megsértése és a kirekesztésre alkalmas tartalom közzététele szempontjából is vizsgálta a műsorban elhangzottakat. A vizsgálat megállapította, hogy a kérdéses tartalom mindkét szempontból jogsértő volt, ezért a testület összesen 400 ezer forint bírságot szabott ki a Pesti TV médiaszolgáltatójára. Bár a Pesti TV médiaszolgáltatásként július 10-én megszűnt, a kifogásolt tartalom a pestisracok.hu állandó megnevezésű lekérhető médiaszolgáltatáson azóta is elérhető”.

A Médiahatóságnál egyébként a gazdasági válság ellenére sem lehet majd ok panaszra: átlagosan 3 millió forint körüli jutalomra számíthatnak ott a munkájukat jól végző dolgozók a parlamenti szakbizottság javaslata alapján.