Jön a hideg, téliesíteni kell a kinti csapokat

Jön a hideg, téliesíteni kell a kinti csapokat

Kerti csap (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Hamarosan megérkezik a hideg téli idő, így érdemes elvégezni a vízmérők, valamint a vízvezetékek és a szerelvények téliesítését – közölte a MaVíz Magyar Víziközmű Szövetség.

Mint írták, a télen nem lakott ingatlanoknál fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése, valamint a vízmérőakna letakarása, szigetelése, de javasolt az ingatlan rendszeres időközönkénti ellenőrzése is, az esetleges károk megelőzése érdekében. A télen is lakott ingatlanoknál pedig fontos, hogy a vízmérőakna szigetelése megtörténjen. A kerti csapokat vízteleníteni kell, valamint a telepített öntözőberendezésekre is érdemes jobban odafigyelni, mert ezek bár fagyállóak, az élettartamukat meghosszabbíthatja, ha víztelenítve vannak.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy minden olyan vízelfolyás, amely a szolgáltatási pont utáni hálózaton keletkezett, a felhasználó számláját terheli, mert az ő birtokán lévő hálózat meghibásodása okozta a veszteséget. Erre a hatályos jogszabályok kötelezik a felhasználókat.